Tim Haars vond Veronica niet bij hem passen

Tim Haars vond het werken voor de tv-zender Veronica niet zo bij hem passen. Dat vertelt de presentator vandaag in Het Parool. Haars werd in 2011 gepresenteerd als een van de nieuwe gezichten van de zender en maakte er programma’s als Total Blackout, Veronica goes Couchsurfing en Veronica’s Nachtwacht. “Leuk om te doen, maar niet helemaal wat bij mij past. Ik heb er nooit spijt van gehad maar Villa Achterwerk bij de VPRO heb ik drie jaar gedaan en dat vond ik echt heel leuk.

Kinder-tv ligt hem misschien beter, aldus Haars. “De humor is droger en voor kinderen iets maken past ook beter bij me. Je kunt creatief veel meer doen en er zijn minder grenzen. Televisie voor volwassenen is een beetje saai en je krijg meteen te horen wat iedereen ervan vindt.”

De programma’s waren ook geen succes, met name Total Blackout. “Woah dat was kut! Maar flop, hoezo? Ik had zoiets nog nooit gedaan. Met onze films deden we nooit concessies en nu moest ik opeens een script volgen.

Dat het geen succes was, daar heb ik geen nacht minder om geslapen. Dat gezeur over kijkcijfers. Ik dacht dan: sorry, maar niet mijn probleem.”

Het Parool-interview met Tim Haars kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen