RTL wilde Floortje Dessing homevideo’s laten doen

Floortje Dessing kreeg in de tijd dat ze nog reisprogramma’s maakte voor RTL een keuze voorgelegd: ze moest óók een programma met grappige homevideo’s presenteren óf ze kon vertrekken. Dat vertelde de presentatrice dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Dessing werd er in de talkshow aan herinnerd door haar oud-RTL-collega Daphne Bunskoek, die tafeldame was. “Ik heb ook RTL Travel gedaan met jou in die tijd. RTL probeerde toen om jou andere programma’s te laten doen.

Volgens Bunskoek waren het programma ‘die helemaal niet bij jou pasten’. “Heb je het nooit moeilijk gevonden om die af te slaan en heel duidelijk te zijn in wat jij wilde doen?

Daarop antwoordde Dessing: “Dat is denk ik het moeilijkste als je presenteert op televisie: je moet je eigen koers varen en daaraan vasthouden. Ik werkte op een gegeven moment bij RTL. Ik heb daar altijd veel plezier gehad en had veel vrijheid. Op een gegeven moment kwam er een interim-directeur en die zei: ‘Jij moet een Funniest Homevideo-programma doen. Als je dat niet doet, word je ontslagen en je hele team ook.’

Dessing liet zich dat niet gebeuren. “Toen dacht ik bij mezelf: dit gaat de verkeerde kant uit. Daarom ben ik daar uiteindelijk weggegaan. Ik dacht: desnoods stop ik bij televisie. Ik wilde echter heel graag naar de publieke omroep, dus ben ik daar gaan praten met Roek Lips.”

Toen kon ik daarheen en daar was ik als een vis in het water. Ik kon meer de diepte in. Zo is alles gegroeid.”

Tegenwoordig is Dessing een van de grootste kijkcijferkanonnen van NPO 1.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen