Positieve tv-recensie voor SBS 6-show 5 Golden Rings

De nieuwe SBS 6-show 5 Golden Rings met presentator Rik van de Westelaken is positief beoordeeld door tv-recensent Han Lips van Het Parool. Dat is te lezen in de krant. Lips noemt het programma van producent John de Mol een ‘lekker spelletje’. De Mol is nauw bij de productie betrokken, omdat hij het format uiteindelijk aan de hele wereld wil verkopen. En die ambitie is volgens de tv-kenner best realistisch. “Met wat meer vaart in het spel zou dat zomaar kunnen lukken“, zegt hij.

De quiz draait om een groot ledscherm in de studiovloer, waarop afbeeldingen worden geprojecteerd. Met ringen moeten kandidaten de antwoorden aanwijzen. “Intussen worden de ringen steeds kleiner. Goed bedacht.”

‘Echt vernieuwend’ is volgens Lips de app waardoor iedereen thuis kan meespelen. “Dit zou ons zomaar aan het quizzen kunnen krijgen. ­Ondanks het internet straks toch weer samen op één ­moment voor de buis? Alleen dan kan het spel gespeeld worden.

Iets meer tempo en het is zo verslavend als de Photoplayautomaten uit de cafetaria van vijftien jaar ­terug“, besluit hij in de krant.

5 Golden Rings begon donderdagavond met 588.000 kijkers (9 procent), wat voor SBS 6 geen onaardige score is.

De tv-recensie van Han Lips over 5 Golden Rings kunt u lezen op de Parool-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen