‘Galjaard-kampt hapt heerlijk op Youp van ’t Hek’

Mediadeskundige Mark Koster vindt het onhandig van het Erland Galjaard-kamp dat ze zich zo laten uitlokken door Youp van ’t Hek. Het voedt hem alleen maar in zijn campagne tegen de programmadirecteur van RTL. Dat stelt hij in een column op de website van Quote. Van ’t Hek noemde Galjaard in het NRC een lul en daar reageerde zijn vrouw Wendy van Dijk op. “Youp’s campagne slaat aan omdat het Galjaardkamp zo heerlijk hapt op de kuchende man in de kamer.”

Volgens Koster profileert Galjaard zich als een ‘geëngageerde tv-heer die lonkt naar buigingen van de culturele elite’. Dat hij ondertussen toch trash-tv uitzendt, wekt ergernis op bij Youp van ’t Hek. De soap over Peter Jan Rens ziet hij als het nieuwste voorbeeld.

Hij lokt het in principe uit, aldus Koster. Volgens hem past Galjaard niet bij een zender die is opgericht om geld te verdienen. “Van ‘t Hek ruikt dat als een straathond en pist nu de hele wijk onder. Youp is al een maand bezig om Galjaard weg te zetten als de vieze man van Hilversum en dat beeld begint steeds duidelijker te worden.

Het verweer van Van Dijk, dat Galjaard bij RTL werkt en niet RTL is, vindt Koster erg vermakelijk. “Aangezien Galjaard als programmadirecteur nu uitgerekend wél ‘nee’ had kunnen zeggen tegen deze vorm van gênante afzeik-tv. Een non-argument, kortom.

Volgens Koster kan het tweetal beter niet luisteren naar de kritiek en juist trots zijn op de trash-tv waarmee ze geld verdienen.

De column van Mark Koster kunt u lezen op de website van Quote.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen