538, Radio 10, Sky en Veronica samen Talpa Radio

De radiogroep bestaande uit Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica gaat verder onder de nieuwe naam Talpa Radio. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Radio 538 en Radio 10 vormen sinds 1 oktober één bedrijf met de voormalig TMG-zenders Sky Radio en Radio Veronica. “Vanaf 1 oktober zijn we op papier één bedrijf, vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex“, zegt Talpa Radio-directeur Menno Koningsberger in een persbericht.

Koningsberger is trots op de nieuwe radiogroep. “Wij ontwikkelen een toegankelijke sound, die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nèt wat leuker maakt.”

Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereiken met 40 radiostations (via FM, DAB+, kabel, internet en apps) samen meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. “Met de schaal die Talpa Radio nu heeft kan het samen met business partners een aantal initiatieven versneld en grootschaliger uitrollen.”

Talpa Radio realiseert zich dat het aanbod met de opkomst van online radio en muziekdiensten steeds groter is geworden. “Dit biedt zowel kansen als uitdagingen. Talpa Radio heeft als doel het vergroten van een ‘connected audience’ waardoor het haar grote bereik verrijkt met profielen en ook richting on-demand kan gaan.”

Door de aanscherping van de muziekmix, programmering en acties zal het aanbod van de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn. Zo is de programmering van Radio Veronica volledig vernieuwd en heeft Radio 10 de nieuwe radioshow Goeiemorgen Lex.

Tot nu toe vielen de zenders onder de koepel Talpa Holding.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen