538, Radio 10, Sky en Veronica samen Talpa Radio

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 12:34

De radiogroep bestaande uit Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica gaat verder onder de nieuwe naam Talpa Radio. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Radio 538 en Radio 10 vormen sinds 1 oktober één bedrijf met de voormalig TMG-zenders Sky Radio en Radio Veronica. “Vanaf 1 oktober zijn we op papier één bedrijf, vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex“, zegt Talpa Radio-directeur Menno Koningsberger in een persbericht.

Koningsberger is trots op de nieuwe radiogroep. “Wij ontwikkelen een toegankelijke sound, die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nèt wat leuker maakt.”

Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica bereiken met 40 radiostations (via FM, DAB+, kabel, internet en apps) samen meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. “Met de schaal die Talpa Radio nu heeft kan het samen met business partners een aantal initiatieven versneld en grootschaliger uitrollen.”

Talpa Radio realiseert zich dat het aanbod met de opkomst van online radio en muziekdiensten steeds groter is geworden. “Dit biedt zowel kansen als uitdagingen. Talpa Radio heeft als doel het vergroten van een ‘connected audience’ waardoor het haar grote bereik verrijkt met profielen en ook richting on-demand kan gaan.”

Door de aanscherping van de muziekmix, programmering en acties zal het aanbod van de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn. Zo is de programmering van Radio Veronica volledig vernieuwd en heeft Radio 10 de nieuwe radioshow Goeiemorgen Lex.

Tot nu toe vielen de zenders onder de koepel Talpa Holding.

Foto: Talpa
26 Reacties op “538, Radio 10, Sky en Veronica samen Talpa Radio”


 1. Bart

  ‘Aanscherping van de muziekmix’? Hoor alleen maar overlapping, nu draait Radio 10 ineens ook weer meer rock muziek, terwijl daar Veronica voor is. 538 draait hits, maar dat doet Sky ook al. Hoezo op elkaar aansluiten van de zenders…niet dus.

 2. piet

  Niks geen nieuws. De DAB+ zenders 1o Gold en RETRO met ouwe muziek waar vallen die dan onder.?

 3. Anonymous

  Radio Veronica is een soort 538 geworden, Radio10 draait idd meer rockmuziek zoals Veronica.
  Snap er niks meer van

 4. Anonymous

  Veronica draait nu dus minder rock en 80’s. Daar is nu Radio 10 voor.

 5. Marcel

  @Anonymous 13.03: Veronica draait pop/rock dus zeker geen minder rock, en de 80’s zijn er ook nog steeds. 80’s draait Radio 10 wel meer, maar ook rock…dus tja.

 6. Marcel

  En Veronica is zeker geen soort 538 classics geworden, anders hadden ze ook wel 90’s eurodance tracks gedraaid.

 7. PeDante lul

  Lekker opzouten deze stations, alleen Robert Feller op 10 is een normale programmamaker de rest van deze zenders 538, 10 is gewoon 100 in een dozijn. En Sky is gewoon het allerslechste wat er ooit is gebeurd in radio-land.

 8. Sven L.

  Ik hoop dat Veronica nu meer kan/mag gaan experimenteren met alternatieve muziek/start-ups. Ze kunnen makkelijk in het gat springen dat 3FM heet. Genoeg luisteraars weg te halen daar op dit moment.

 9. Marcel

  @Sven L.: denk het niet. Als er al veranderingen zouden plaats vinden hadden deze al lang doorgevoerd geweest. Meestal voeren ze formatwijzigingen door voordat ze dit gaan lanceren op een bepaalde datum voorafgaand aan een persbericht. In een persbericht maken ze dan melding dat er wat gaat veranderen aan de muziek, zoals ze nu ook weer deden, maar eigenlijk veranderd er dan niets omdat het voor de officiële lancering al ingevoerd was. Gewoon een marketing trucje. Conclusie is dus dat er voorlopig niets gewijzigd gaat worden, en als dat al gaat gebeuren dat dit nog een tijdje op zich laat wachten omdat ze nu eerst willen kijken of dit format aan slaat met alleen nieuwe DJ’s en een programmering. Ik denk zelf van niet, en dus dat het achter de feiten aan zal blijven lopen…

 10. Marcel

  Maar de merknaam “Veronica” killen, lijkt me toch niet zo slim, alhoewel de “Veronica” zendschip generatie nu ruim in de doelgroep MAX zit. Misschien is Jan Slagter geinteresseerd om Tineke (ooit boegbeeld van Radio Veronica) op radio 5 weer Veronica te laten roepen?

 11. Mediaprak

  Talpa Radio.. Als JdM zijn zinnen zet op overname van Telegraaf (TMG) en daar in harde valuta voor moet neerleggen dan kan hij deze BV in de etalage zetten.

 12. Coeus

  Onbegrijpelijk dat de Mededingingsautorieit deze clustervorming heeft goed gevonden: een club met ruim dertig procent marktaandeel, waar de eerstvolgende landelijke commerciele partij krap tien procent haalt en de enige andere ruim vijf.

 13. Anonymous

  Zo dat kan in de verkoop
  Kassa

 14. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Radio Veronica zit nog steeds op het geclausuleerde FM-kavel en moet dus tussen 7 en 19 uur minimaal 95% liedjes ouder dan 5 jaar draaien. De andere 3 stations mogen draaien wat ze willen.

 15. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  @piet12.42: 10 Gold is van Talpa en Retro is van SLAM.

 16. Lex Harding

  Ik was juist het laatste jaar weer Veronica luisteraar geworden, doordat de shows van Van Inkel en De Zwart in de morgen heerlijk waren met meer variatie in de muziek, ook op het werk.
  Benieuwd of Van Bruggen en Jeroen Nieuwenhuizen het gaan doen.
  Wel bijzonder jammer dat Radio Veronica weer veel meer rock draait.
  Leuk voor die liefhebbers, maar ik ben (voorlopig) weer afgehaakt.

 17. Anonymous

  Er zit niet een goede zender bij

 18. Anonymous

  Deze zenders zijn compleet overbodig. We hebben toch 3FM en Radio 2.

 19. peter

  Hoe was het ook alweer???
  Elke nieuwe landelijke of niet landelijke zender die een radioprogramma wil verzorgen moest zich toch onderscheiden van andere stations?Al die popzenders zijn allemaal eenheidsworsten geworden
  Waarom 80 popzenders die allemaal het zelfde draaien?
  vraag me af hoe ze op de kabel komen?

 20. Anonymous

  En zo pikken ze de hele FM band in op 97mhz hoor je af en toe radio Luxemburg nog wel eens.

 21. Joop101

  Radiokanalen in Nederland:
  NPO:R1 (heeft altijd het meest recht van spreken) R2 (hier is de laatste 2,5 jaar écht iets fout gegaan, kon na stoppen van 6 omgevormd worden tot Soul en Jazz zender in haar volledigheid) 3FM (rijp voor opheffing, is een puistenzender geworden) R4 (niks op aan te merken) R5 (afgedankte zender met de oude kwaliteit van 2)
  De Persgroep:Q-music , leuke zender jammer dat het dwarsbomen niet gelukt is.
  En nu Talpa Radio: geen van allen hebben iets origineels teren op namen die elders vandaan komen en jatten concepten van andere stations mag hopen dit de SBS van radioland wordt.
  Radiocorp: beide zenders hebben een doelgroep nog leuk ook.

 22. Anonymous

  @Joop101 Omdat Radio 2 en 3FM niet jou ding is moet het maar weg? Ze zouden mensen zoals hij moeten opheffen!

 23. Anonymous

  @ Anonymous
  dinsdag 10 januari 2017 om 0:53

  Media inzicht en Nederlandse taal zijn niet echt jouw dingen zie ik.

 24. Anonymous

  @Anonymous
  dinsdag 10 januari 2017 om 2:26

  Aldus een knuppel die denkt dat “media inzicht” correct gespeld is.

 25. joop55

  Mediacourant censureer iemands berichten ga zo door ik word hier aangevallen en ik mag me dan is verdedigen?

 26. Anonymous

  DE GROTE ALEX OOSTVEEN IS TRUG OP RADIO VERONICA

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.