Ook NRC vermoedt dat Katja-show in scène is gezet

Na het AD plaatst ook NRC Handelsblad zijn vraagtekens bij de authenticiteit van de nieuwe Katja Schuurman-show Van A Naar B op NPO 1. Dat is te lezen in de kiosk. In het programma reizen Katja Schuurman en Daan Nieber van Rusland naar Nederland. Dat tv-recensent Hans Beerekamp van het NRC vermoedt dat het programma in scène is gezet, laat hij al blijken in de kop: ‘Van A naar B: ‘spontane’ taxiritjes in Sint-Petersburg’. “Er zijn sterke elementen, maar toch klopt er iets niet.

De presentatoren moeten zelf voorzien in benzine en levensonderhoud. Elke kilometer met een passagier levert geld op, voor de passagiers is het ritje gratis. Die passagiers moeten ze echter wel zelf zoeken.

Daar begint mijn wantrouwen. Is het mogelijk om zonder een woord Russisch te spreken de ene na de andere interessante passagier, die goed Engels spreekt, bij je op de bank te krijgen?“, vraagt Beerekamp zich af.

Onder de passagiers in de eerste afleveringen bevonden zich allerlei bijzondere personages, zoals een zwemkampioen, een jonge schaker, Nederlandse wakzwemmers en een openlijk biseksueel. “De kans dat je dat spontaan lukt is (…) onwaarschijnlijk“, aldus Beerekamp.

Beerekamp verbaast zich er niet zo over dat de kijkcijfers van de eerste aflevering tegenvielen. “Ik vrees dat die tegenvaller valt te verklaren uit een weerzin van vooral jonge kijkers tegen iets dat niet zo echt is als gesuggereerd wordt“, besluit hij in zijn tv-recensie.

Lees ook: Nieuwe Katja-show: weinig kijkers en negatieve recensie (vorige week)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen