NRC-exit Youp van ’t Hek dreigt na bod op Telegraaf

NRC Handelsblad dreigt één van zijn bekendste columnisten kwijt te raken: Youp van ’t Hek. De cabaretier waarschuwde in het verleden al dat hij zal opstappen als hij indirect een collega wordt van Telegraafs showkoning Evert Santegoeds en met het bod van NRC’s moederbedrijf Mediahuis op de Telegraaf Media Groep is daar grote kans op. “Toch jammer: geen Youp meer in de NRC“, merkt Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen op na het nieuws over het bod op TMG.

Het Belgische Mediahuis, in ons land eigenaar van NRC Media en De Limburger, wil zijn positie in Nederland verder versterken. Het FD onthulde vanmiddag dat het bedrijf al weken in gesprek is met TMG en het een bod wil neerleggen van 243 miljoen euro.

In 2014 leek het er even op dat TMG de nieuwe eigenaar van NRC zou worden. Van ’t Hek verzette zich daar toen tegen in een column. “Natuurlijk zal mijn hoofdredacteur mij dan uitleggen dat het niet meer dan een administratieve kwestie is, dat de journalistieke onafhankelijkheid volkomen gewaarborgd blijft en dat ik uiteraard mag blijven schrijven wat ik wil.

En ik zal hem dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds & consorten en dat ik in mijn leven een paar grenzen heb gesteld. Dit is er een van”, zei Van ’t Hek toen.

Dus mocht NRC overgenomen worden door De Telegraaf dan heeft u op zaterdag van mij geen last meer. Zonder rancune en met opgeheven hoofd zal ik dan de krant verlaten. En ik ga ervan uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen.

Nu is de kans dat Santegoeds en Van ’t Hek indirect collega’s worden alsnog volop aanwezig. Van ’t Hek maakte er in zijn column geen geheim van: in dat scenario stapt hij op.

U kunt de NRC-column van Youp van ’t Hek uit 2014 lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen