Jan Versteegh wordt vooravondgezicht NPO 3

Geplaatst op Fri 16 Dec 2016 om 8:30

Jan Versteegh wordt hét gezicht van de vooravond van NPO 3. De BNN-ster drukt vanaf januari met zijn nieuwe dagelijkse programma De Quickest Quiz een belangrijke stempel op de zender. Dat heeft de omroep laten weten. De vooravond van NPO 3 heeft nooit meer een vaste waarde gehad sinds het vertrek van De Wereld Draait Door naar NPO 1. Tegenwoordig zendt Zapp tot 19.30 uur uit, waardoor NPO 3 maar een uurtje vooravond te vullen heeft. Versteegh verzorgt straks de helft.

De Quickest Quiz neemt het straks om half acht op tegen DWDD op 1, RTL Nieuws op 4 en Utopia op 6. “Presentator Jan Versteegh knalt het nieuwe jaar in met de allersnelste en vrolijkste kennisquiz op aarde“, belooft NPO 3.

In drie vliegensvlugge rondes van één minuut worden BN’ers in twee teams getest op hun algemene kennis door razendsnel te drukken en te swipen op hun tablet. Ze geven in één minuut antwoord op twintig vragen zoals: is de pinda een vrucht?

De twee beste teams van de week strijden op vrijdag in de weekfinale om te titel de Quickest Quizer van de Week. Kandidaten zijn onder meer Tim DouwsmaFerry Doedens en Heleen van Royen.

Versteegh: “De Quickest Quiz is de snelste slijpsteen voor de geest op televisie. Je kunt vanaf de bank meespelen en niet alleen je intelligentie, maar ook je snelheid vergelijken met onze kandidaten. Het feit dat deze quiz een dagelijks programma wordt, geeft het voor mij een extraatje. Elke dag is binnen de televisie toch een soort eer.

Na De Quickest Quiz staat in januari het programma Nederland Verhuist op het programma bij NPO 3.

Foto: BNN-VARA
3 Reacties op “Jan Versteegh wordt vooravondgezicht NPO 3”


 1. Anonymous

  Sinds het vertrek van DWDD naar NPO1 heeft de zender geen vaste waarde meer gehad in de vooravond alsdus de zender. Dat is niet waar. Diverse dingen zijn geprobeerd in de vooravond en dit is allemaal mislukt. Suzanne Kunseler blijft het eigenwijs maar proberen in de vooravond. Die vooravond moet voor NPO3 de laatste prioriteit zijn! De vooravonden van andere zenders staan als een huis en daar moet je je als kleinere zender helemaal niet in gaan maken. Zeker niet gericht op jongeren want die zijn grotendeels op dat tijdstip nog met hele andere dingen bezig. De NPO3 kijker is een laten kijker! Concentreer de zender meer op prime-time en zorg dat die programmering beter op elkaar aansluit en niet elke avond iets totaal anders brengt. Maak verder een vaste late nigth programmering die een alternatief is voor de andere zenders. Bijvoorbeeld:

  22.00 The Quikest quiz/Nu we er toch zijn
  22.30 Een dagelijkse comedy/drama soap (van of in de stijl van Wim T. Schippers)
  23.00 Pownews
  23.30 herhalingen van comedyseries en programma’s
  24.00 Dagelijkse (dezelfde) buitenlandse serie
  01.00 herhalingen van het late nigth blok en prime time programma’s (herhaling van Dwdd gewoon op NPO1)

  In de vooravond om 19.30u Nederlandse (drama) series in de herhaling. Flikken Maastricht/Rotterdam, Seinpost Den haag, Noord-Zuid, Vuurzee, Overspel, Penoza, Adam en Eva, Hollands hoop, Lijn 32, Heer en Meester, Vlucht HS13, Vechtershart, Van god los, Moes, Roes, Fort Alpha enz. Er zijn altijd mensen die bepaalde series nog niet gezien hebben en NPO3 brengt iets wat een andere zender niet brengt.

 2. critikast

  Anonymous: je hebt niet veel nuttigs te doen in je leven zeker? Maak je niet zo druk man met al dat zogenaamde “goed ingevoerd zijn in Hilversum

 3. Anonymous

  @critikast Als je er niet tegen kan dat mensen dit soort dingen hier plaatsen dan is dit misschien niet de site voor jou om te komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.