NPO 3 geeft Lucia Rijker eerste grote tv-klus

Lucia Rijker heeft haar eerste grote tv-klus te pakken. De oud-bokskampioene wordt het gezicht van het tv-programma DREAMschool op NPO 3, waarin inspirerende Nederlanders proberen om schoolverlaters weer aan het leren te krijgen. Dat heeft de NTR laten weten. In Engeland, waar het idee vandaan komt, is Jamie Oliver de initiator en het gezicht van DREAMschool. Na het succes in Engeland is er een seizoen gemaakt in de Verenigde Staten met onder anderen 50cent en David Arquette.

In Nederland krijgt Rijker de rol van ‘hoofdcoach’. De overige namen worden binnenkort bekend.

De jongeren die centraal staan, zijn stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. DREAMschool gaat proberen hun hersenen weer te prikkelen en ze doelen te laten bereiken die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden.

Lucia Rijker zegt over eerste grote tv-klus: “Ik ben voor velen nog steeds die bokser, maar ik ben eigenlijk al jarenlang actief als coach in jeugdprojecten. Dat kan ik eindelijk eens aan het publiek laten zien.

Tv-producent No Pictures Please van Ewout Genemans begint binnenkort met de opnamen. De NTR zal het programma vanaf begin 2017 uitzenden op NPO 3.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen