NOS onthult vijf meest bekeken olympische momenten

De shoot-out in de hockeyfinale tussen Nederland en Groot-Brittannië is het meest bekeken moment van de afgelopen Olympische Spelen. Dat spannende laatste deel van de tv-registratie trok afgelopen vrijdag om 23.42 uur maar liefst 3,6 miljoen mensen naar NPO 1. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. Het op een na meest bekeken moment van de Olympische Spelen in Rio is de gouden oefening op de balk van Sanne Wevers. Daar keken vorige maandag 3,4 miljoen mensen naar.

Op drie staat de uitreiking van de gouden medaille aan Sanne Wevers, die vlak na haar oefening – om 21.36 uur – goed was voor 3,3 miljoen kijkers.

Het begin van de rekstokfinale met Epke Zonderland en het interview met zijn eerste reactie waren vorige week dinsdag goed voor 3,1 miljoen kijkers. Zonderland viel tijdens de finale op de mat, waardoor hij een medaille misliep.

De top vijf wordt afgemaakt door de finish van gouden medaillewinnares Anna van der Breggen bij de wegwedstrijd. Daar keken op 7 augustus om 21.16 uur maar liefst 3,1 miljoen mensen naar.

Nachtkijker

De afgelopen Olympische Spelen gaan de boeken in als de spelen van de ‘nachtkijker’. Naar de finale 100 meter sprint met Dafne Schippers keken in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 augustus 780.000 mensen.

Nog nooit eerder deze eeuw zaten op dat tijdstip zo veel mensen voor de televisie. Het oude record op dat tijdstip dateerde van 30 november 2008 met 360.000 kijkers tijdens een ‘Mooi Weer De Leeuw Marathon’ met Paul de Leeuw.

Talkshowsucces

In het kielzog van de live sport deden ook de omlijstende NOS-programma’s het goed. De avondeditie van NOS Studio Rio, waarin Tom Egbers en Robin van Galen Nederland dagelijks rond de klok van 18.00 uur bijpraatten over de gebeurtenissen in Rio tot dan toe, trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers (39,7 procent marktaandeel).

Ook NOS Studio Olympic Park kon zich verheugen in een miljoenenpubliek: gemiddeld 1,1 miljoen kijkers (marktaandeel 37,2 procent). Beide programma’s kregen van televisiekijkend Nederland bovendien een mooi rapportcijfer: 7,7 (Studio Olympic Park) en 7,6 (Studio Rio – avondeditie).

Ontbijt

Het dagelijkse ‘olympische ontbijt’ – NOS Studio Rio tussen 07.00 en 09.00 uur iedere ochtend – werd door gemiddeld 254.000 kijkers bekeken (marktaandeel 39,3 procent).

De NOS heeft met de Olympische Spelen in totaal 12,7 miljoen kijkers bereikt, nog meer dan met het EK Voetbal (11,8 miljoen) en de Tour de France (10,4 miljoen).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen