Haalt SBS 6 de Televizier-longlist?

De longlist voor de Gouden Televizier-Ring-verkiezing 2016 krijgt steeds meer vorm, maar er staat nog geen enkel SBS 6-programma op. In drie voorrondes heeft de Televizier-lezer vijftien programma’s van NPO en RTL genomineerd. Momenteel is de vierde voorronde, waarin de lezer voor het laatst vijf programma’s op de longlist kan zetten, in volle gang. Televizier heeft een tussenstand bekendgemaakt en tussen de voorlopige top tien bevinden zich twee programma’s van SBS.

Zowel de dramaserie De Jacht als de Kim-Lian van der Meij-show Zullen We Een Spelletje Doen? staan in de top tien.

De acht andere programma’s in de top tien zijn De Beste Zangers van Nederland, De Slimste Mens, Ik Vertrek, Keuringsdienst van Waarde en We Zijn Er Bijna van de NPO en Familie Kruys, RTL Late Night en Zolang Ik Leef van RTL.

Het Nederlandse publiek kan nog tot woensdag 10 augustus 10.00 uur stemmen op de website van Televizier en dan is bekend welke vijf programma’s als laatst door het publiek op de longlist worden gezet.

Na deze voorronde heeft de tv-kijker twintig titels gekwalificeerd; de redactie van Televizier geeft nog eens vijf wildcards weg, zodat er in totaal 25 programma’s en series deelnemen aan de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2016.

Alleen deze 25 titels maken kans op de Ring”, legt hoofdredacteur Jeroen de Goeij uit. “Het is cruciaal om bij die top-5 te eindigen; deze vierde en laatste voorronde is voor de meeste programma’s dan ook echt een laatste kans op de Gouden Televizier-Ring.

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 start op woensdag 24 augustus en loopt tot maandag 26 september. De uitreiking is op donderdag 13 oktober.

Lees ook: Kim-Lian hoopt op Ring voor Zullen We Spelletje Doen (mei)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen