Wouter Bos kwaad op House of Cards-kijkers

Foto: RTLWouter Bos is kwaad op House of Cards-kijkers die beweren dat de Netflix-serie heel realistisch is. Dat zegt de voormalig leider van de PvdA vandaag in de Volkskrant. De serie is volgens Bos helemaal niet realistisch. “House of Cards vind ik fantastisch, maar ik word kwaad als ik mensen hoor zeggen dat dat de echte politiek is. Een politicus die een journalist voor de metro duwt om hogerop te komen is heel ver gezocht. Het knappe van de makers is dat ze daarmee wegkomen“, zegt hij.

Liever kijkt hij naar de politieke serie The West Wing. Die serie is volgens hem realistischer. “The West Wing is de geromantiseerde versie van de politiek in het Witte Huis. In die serie wordt elk dilemma met een briljant politiek verhaal opgelost.”

Schitterend, vindt Bos het. “In The West Wing zegevieren zeven seizoenen lang wijsheid, retorica en het recht. Er zit de romantiek in van jarenlang met elkaar werken in een kleine ruimte en alles samen doen. Dat appelleert wel aan mijn eigen ervaringen.”

Er is ook een Nederlandse dramaserie over de politiek: De Fractie. Die serie van de NPO is echter een enorme kijkcijfermislukking.

Het Volkskrant-interview met Wouter Bos kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen