Peter Römer: ‘Terugkeer Baantjer niet verstandig’

Foto: RTLEen terugkeer van de legendarische RTL 4-politieserie Baantjer is geen goed plan. Dat zegt Peter Römer (63), de zoon van de toenmalige hoofdrolspeler Piet Römer, in de Story. Jarenlang werkte Peter bij Endemol aan de productie van Baantjer. Of er ooit een nieuw seizoen komt, weet hij niet. “Zeg nooit nóóit. Het is een iconische serie die aan de wieg heeft gestaan van politieseries als Flikken Maastricht en Moordvrouw, waarin mijn zoon Thijs meespeelt. Maar ik denk dat het niet verstandig is.

De tv-serie Baantjer moet je laten rusten, denkt hij. “Ik kijk soms oude afleveringen terug. Het wordt een teleurstelling als je de serie op dezelfde manier zou gaan maken.

Baantjer is nostalgie, aldus Römer. “In de boeken en op het toneel is dat geen punt, maar voor televisie gelden andere wetten.

Na de dood van schrijver Appie Baantjer heeft Römer zijn Baantjer-boekenserie voortgezet als schrijver. “Het contract voor boek 81 en 82 heb ik al getekend. Er is ook echt behoefte aan. Ik houd de herinnering aan Baantjer graag levend.

De allerlaatste aflevering van Baantjer was op vrijdag 1 december 2006 te zien op RTL 4. Er keken 2 miljoen mensen, goed voor een marktaandeel van 29 procent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen