Francisco van Jole: ‘NOS houdt publiek dom’

Foto: VARAFrancisco van Jole, hoofdredacteur van de VARA-opiniesite Joop.nl, schrok zich een ongeluk toen hij om 10.50 uur de iPhone-app van de NOS checkte: er stond niet over de Brexit in de headlines. Dat laat hij weten op Twitter. De twee hoofdonderwerpen van de NOS waren op dat moment Lionel Messi en de moord op zakenman Everink. “Leuk voor de geschiedenisboeken: voorpagina NOS in de dagen dat Europa een crisis doormaakt. Houdt publiek dom“, klaagt de linkse opiniemaker.

NOS-presentator Simone Weimans vindt de kritiek van Van Jole erg flauw. “Het Brexit-dossier op de site met tientallen artikelen sla je bewust maar even over?

Van Jole kent de tientallen artikelen in dat dossier. “Zou wel gek zijn als die er niet waren. Maar sport is het belangrijkste nieuws voor de NOS. Hou ze dom.

Onzinnig, vindt Weimans het. “Fauw. Het is een momentopname. Nu wel weer artikel over Brexit bovenaan. En Lionel is trouwens ook nieuws.

Van Jole: “Buitenlands voetbal belangrijkste nieuws? Het is maar wat je wereldbeeld is. Kreeg ander buitenlands nieuws die status maar.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen