‘Surinamers voelen zich niet vertegenwoordigd door Syl’

Foto: AVROSylvana Simons acteert op televisie als de spreekbuis van de Surinaamse gemeenschap, maar Surinamers voelen zich helemaal niet door haar vertegenwoordigd. Dat zegt de Surinaamse Mike Heering vandaag in een lezersbrief in Het Parool. Heering herkent zich niet in het wij-zij-denken van Simons. “Wat mij opvalt is dat ik en mijn nieuwe Nederlandse vrienden (Turken, Antillianen, Surinamers) zich ergeren aan mensen die zich voordoen als spreekbuis van gemeenschappen.”

Hij vervolgt: “Wij Surinamers voelen ons niet vertegenwoordigd door Sylvana Simons. Net zoals mijn Marokkaanse vrienden zich niet vertegenwoordigd voelen door Farid Azarkan.”

Heering vindt het vervelend dat het lijkt alsof Simons nu de spreekbuis van Surinaams Nederland is. “Wij willen als geïntegreerde Nederlanders niet vertegenwoordigd worden op basis van kleur, geloof of afkomst. En al helemaal niet door mensen die, ongetwijfeld goedbedoeld, bijna altijd de racismekaart trekken.”

Racisme is alledaags, meent hij. “Ooit Turken horen spreken over Marokkanen? Negers over Hindoestanen? Antillianen over Afrikanen? Is het allemaal echt diepgeworteld racisme of is het grof en over de schreef gaand taalgebruik?

De lezersbrief over Sylvana Simons kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen