‘Schitterende een-tweetjes tussen PvdA en NOS’

Foto: KROPvdA-minister Lodewijk Asscher kreeg wel heel erg ruim baan om dinsdagavond in alle uitzendingen van de NOS te ageren tegen racisme in eenzijdig belichte items over Sylvana Simons. Dat vindt het populaire weblog GeenStijl. Asscher zat prominent in het ‘Staatsjournaal’, aldus het weblog. “Sjonge. Zes uur, Acht uur, Nieuwsuur, Late Journaal, Online. Schitterende een-tweetjes weer tussen PvdA en NOS. Kostelijk, dat gewapper met het al jaren sleetse racismekaartje.”

Een relatief zeer kleine groep Nederlanders heeft op Facebook racistische reacties geplaatst over Sylvana Simons en daarom stelt de NOS dat er mogelijk een racismeprobleem in Nederland is. Asscher mocht uitleggen hoe verwerpelijk racisme is.

GeenStijl vindt het geen nieuws dat er ‘een hoop bagger’ is op Facebook, maar denkt ook dat er te snel wordt gegrepen naar de racismekaart. “Een foto van een geblondeerde Sylvana vergelijken met een plaatje van een alpaca is niet rassies, maar gewoon lol.”

Verder moet niet vergeten worden dat er niet alleen racistische autochtone Nederlanders zijn, maar ook racistische allochtone Nederlanders, aldus GeenStijl. Daarom heeft het weblog ‘speciaal voor Asscher’ een Turkse racist opgeduikeld op Facebook.

Jörgen Raymann uitte dinsdagavond in Nieuwsuur eveneens kritiek op de berichtgeving van de NOS. Hij vindt dat de omroep polariseert.

Dinsdag kreeg het NOS-programma Nieuwsuur nog kritiek van Andries Knevel. Hij vindt het programma te links.

Alle artikelen over Sylvana Simons kunt u hier lezen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen