NOS reageert op klachten van kijkers over Giro d’Italia

Nu de mogelijkheid steeds groter wordt dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander de Giro d’Italia wint, komen bij de afdeling Publieksvoorlichting van de NOS steeds meer mails binnen met de vraag waarom de NOS niet alle etappes live uitzendt. Dat heeft de omroep laten weten. De NOS zendt wel wat beelden uit van het wielertoernooi, maar lang niet allemaal, en dat verbaast veel kijkers. “De verklaring is simpel: we hebben die rechten niet. Die heeft Eurosport“, aldus de omroep.

De NOS heeft wel een sublicentie. “Waardoor we doordeweeks de etappe van de dag in tien minuten mogen samenvatten en in de weekenden de (cruciale) laatste 90 minuten rechtstreeks kunnen uitzenden op televisie en NOS.nl.

Wielrenner Steven Kruijswijk maakt veel kans op de overwinning. “Vanwege de uitzonderlijke prestatie van Steven Kruijswijk doen we wel wat extra’s: sinds gisteren en tot en met morgen maken we in de reguliere Roland Garros-uitzending een Giro-journaal en van vrijdag tot en met de slotetappe van zondag is Dione de Graaff in Italië om ter plaatse de voor- en nabeschouwing te verzorgen.”

Daarnaast ‘flitst’ de NOS live op Radio 1. “Han Kock neemt de verslaggeving in de koers op televisie voor zijn rekening, en vanaf morgen doet Steven Dalebout hetzelfde voor de radio.”

Het Girojournaal in NOS Studio Sport Tennis Roland Garros is vandaag en morgen van 17.30 tot 17.50 uur te zien op NPO 1. De 90 rechtstreekse minuten zijn van vrijdag tot en met zondag van 15.30 tot 17.00 uur te zien op dezelfde zender.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen