NOS Journaal blundert met Sylvana Simons-item

Foto: KRODe NOS heeft dinsdagavond in het Zesuurjournaal behoorlijk geblunderd met een item over Sylvana Simons. Het nieuwsprogramma bracht groot het woord ‘rascisme’ in beeld, terwijl de juiste spelling zonder de letter s is. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het NOS Journaal, dat om acht uur zelfs opende met Sylvana Simons, kreeg behoorlijk wat kritiek over zich heen. “Racisme is kennelijk zo onderschat in Nederland dat de NOS het woord niet eens kan spellen“, briest Kirsten.

Zondag Met Lubach-schrijver Jeroen: “Bij de NOS is racisme nog zo’n onbekend fenomeen, dat ze het in het Journaal gewoon verkeerd spellen.

De NOS denkt dat de pittige reacties op de politieke ambities van Sylvana Simons aantonen dat er mogelijk een probleem van racisme is in Nederland. Daarom werd het onderwerp behandeld in het Zesuurjournaal en was het zelfs de opening van het Achtuurjournaal.

Vicepremier Lodewijk Ascher kreeg van het NOS Journaal de gelegenheid om in de bres te springen voor Simons. “Als je ziet hoe er massaal gereageerd is op haar keuze om bij een politieke partij te gaan… Het is de meest walgelijke vorm van racisme. Op de meest platte, botte, verbijsterende manier. Er is geen enkele drempel. Als je door klikt zie je soms een brave familievader.

Je mag hopen dat het leidt tot vervolging. Bij eerdere racistische uitingen op internet is het gelukkig wel gelukt.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen