Natasja Froger woest om uitzending Brandpunt

Foto: Nick van OrmondtNatasja Froger reageert anderhalf jaar na dato voor het eerst op de uitzending van KRO Brandpunt over haar RTL 4-programma Met Open Armen, dat vanavond begint op een tweede seizoen. Ze was wóest om de reportage. Dat zegt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Brandpunt liet organisaties aan het woord die vinden dat Met Open Armen de belangen schaadt van adoptiekinderen en onmiddellijk van de buis zou moeten worden gehaald. “De kritiek was zó eenzijdig“, briest Froger.

Froger heeft bewust gewacht met haar reactie. “Ik heb bewust mijn mond gehouden, want elke reactie van mij zou weer een nieuwe reactie oproepen. En als ik heel erg kwaad ben, zeg ik soms dingen die niet zo aardig zijn.

Nu vindt Froger het tijd om de werkwijze van Brandpunt te veroordelen. “Wij hebben aangeboden om ouders uit onze serie in Brandpunt aan het woord te laten, maar dat was niet de bedoeling. Er is bewust gekozen om alle negatieve kanten van adoptie in beeld te brengen, met een bekend handjevol mensen dat daar altijd de nadruk op legt.

Ze ergert zich er vooral aan dat er geen kritiek was toen Met Open Armen nog werd uitgezonden bij de EO. Daar heette het Grenzeloos Verlangen. “Ik vraag me echt af of er aandacht aan was besteed als het nog steeds bij de EO had gezeten. Wij maken dit programma met dezelfde producent, met dezelfde mensen.

Froger laat de kritiek rusten. Vol goede moed begint ze vanavond aan het tweede seizoen van Met Open Armen om vooral de positieve kanten van adoptie onder de aandacht te brengen.

Met Open Armen begint om 20.30 uur op RTL 4.

Het Telegraaf-interview met Natasja Froger kunt u lezen via Blendle.

Klik hier voor meer Mediacourant-artikelen over de rel rond Met Open Armen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen