Amsterdam-West niet Rutger Castricum-proof

Acht jaar na het gênante optreden van politica Ella Vogelaar voor de camera van Rutger Castricum, zijn er nog steeds ambtenaren die zich geen enkele houding weten te geven tegenover de directe PowNed-presentator. Castricum reisde woensdag af naar stadsloket Amsterdam-West, waar een bizarre mail rondging over een rokjes- en knielaarzenverbod voor medewerkers. Zijn komst leidde bij het stadsloket tot complete paniek, zo is te zien in een video-item van PowNed.

‘Woordvoerder Amsterdam-Nieuw West gaat helemaal Vogelaar op Powned-Rutger’, kopt nieuwssite The Post Online. En mediakenner Marianne Zwagerman: “Dat Rutger nog steeds Vogelaartjes treft. In 2016. Best erg.”

Vlak na de hysterische ontvangst bij het stadsloket van Amsterdam, kwam er een persvoorlichter voorrijden in taxi. Hij gedroeg zich voor de camera zwaar onwennig en gaf geen duidelijke antwoorden aan Castricum. “Laat de volgende maar komen in een taxi“, opperde de presentator.

Een andere ambtelijke bobo riep van een afstandje ineens dat Castricum moet oprotten.

Overigens is het rokjesverbod bij stadsloket West inmiddels weer opgeheven. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud noemt het ’te bizar voor woorden’. Hij ontkent dat de mail over het kledingverbod gericht was op het tevreden stemmen van de vele islamitische bewoners van West.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen