Will Koopman wil RTL 4-kijker laten wegdromen

Sterregiseusse Will Koopman hoopt dat de RTL 4-kijker vanavond wegdroomt bij haar televisiefilm Trots & Verlangen, de eerste verfilming van een Bouquetreeks. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Het is geen romantische komedie, benadrukt Koopman. “Bij een ‘romcom’ draait het om menselijke mensen met gebreken en al. De figuren in een Bouquetreeks zijn bijna sjablonen. Je weet wat je krijgt. Wat daar leuk aan is? Zie het als een sprookje, dat je af en toe als een roomsoes tot je neemt.

Het viel niet mee om zo’n suikerzoete film te maken, aldus Koopman. “Ik wilde het genre niet op de hak nemen. Je moet als kijker even kunnen wegdromen. We gingen voor serieus acteerwerk, maar werkten het geheel over de top af. Vooral in kleur – een beetje roze natuurlijk – en in muziek.”

Maar wat vooral niet makkelijk was: de karakters moeten hun liefdesverklaring hardop uitspreken. Als je drama maakt, is dat eigenlijk een no go. Nu hoor je letterlijk: ‘Ik wil jou. En jij wilt mij’. Dat was een paar keer stevig in lachen uitbarsten, maar het dan toch geloofwaardig brengen he? Onderschat dat niet.”

De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Noortje Herlaar en Jeroen Spitzenberger. Hij speelt een vastgoedmagnaat die verliefd wordt op carrièrevrouw en advocate Herlaar.

De uitzending begint om 20.30 uur RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen