Van Nieuwkerk: ‘Wilders geschikt voor Dinner-speech’

Matthijs van Nieuwkerk denkt dat Geert Wilders het prima zou doen als speecher op het Correspondents’ Dinner. “Hij zou het goed kunnen“, aldus de VARA-ster. Wilders heeft laten weten dat hij Mark Rutte graag opvolgt, maar dan moet hij wel eerst minister-president worden. “Ik heb geweldig gelachen“, heeft Wilders gezegd tegen Rutte. “U stond er met lef. Het was gedurfd, het was fantastisch. Ik geef u oprecht een compliment. Ik zal er een hele kluif aan hebben u volgend jaar te overtreffen.”

Cabaretier Dolf Jansen vindt die grap van Wilders wel komisch. “Het verschil tussen Rutte en Wilders is, is dat Rutte vijf tekstschrijvers heeft en Wilders maar één. Dat is Martin Bosma zoals bekend. Die schrijft dit soort teksten voor hem.”

Ook Jansen vindt dat Wilders een komisch talent heeft. “Hij brengt ze goed. Als hij het volgend jaar gaat doen, vind ik het jammer dat ik het dan niet weer mag doen. Dan zou ik echt een wereldavond hebben als ik na Geert Wilders mocht. Ik begrijp dat dat niet kan.”

D66-leider Alexander Pechtold ziet een speech op het Correspondents’ Dinner ook wel zitten, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. “Laten we hopen dat we de rollen een keer om kunnen draaien: dat ik volgende keer de speech mag geven en grappen over hem kan maken.

En PvdA-leider Diederik Samsom heeft ook genoeg lef. “Zou ik het durven? Ja, natuurlijk! Iedereen toch?

PvdA heeft voor het huidige kabinet niet de premier, maar de vicepremier geleverd. “Als de premier bij de NPO mag, dan vind ik dat de vicepremier bij RTL moet kunnen optreden”, grapt PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam.

Hoe dan ook: er komt vast en zeker een tweede editie van het Correspondents’ Dinner, denkt initiatiefnemer Twan Huys. “Het grappige is dat Rutte heeft gezegd dat hij al in de startblokken staat voor een tweede editie en ik begrijp dat Geert Wilders dat ook heeft”, zei hij in De Wereld Draait Door.

Wat ons betreft: de Beurs van Berlage, 10 februari 2017, doen we het nog een keer.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen