‘Sandra Schuurhof afgegleden na overstap SBS’

De overstap van Sandra Schuurhof van RTL naar SBS in 2012 is niet succesvol gebleken. Dat concludeert tv-kenner Bert van der Veer vier jaar na dato op BNR Nieuwsradio. SBS 6 nam Schuurhof aan om Hart van Nederland journalistieker te maken, maar de vernieuwing kostte veel kijkers. Inmiddels is Hart opgekrabbeld en is Schuurhof nog steeds één van de gezichten. “Sandra Schuurhof vind ik een voorbeeld van iemand die een zekere graad van onzichtbaarheid heeft bereikt“, zegt Van der Veer.

Schuurhof is gedegradeerd, vindt hij. “Ze was bij RTL heel prominent aanwezig, zeker als koningshuisdeskundige in RTL Boulevard. Dat gaf haar echt een gezicht en status.”

Van die status kan ze nu alleen nog dromen, meent Van der Veer. “Ik vind dat ze dat wel een beetje kwijtgeraakt is, eerlijk gezegd. Er zijn dus ook presentator waarvan je je afvraagt of ze wel goed hebben gedaan aan hun overstap.”

Een ander voorbeeld is volgens hem Jeroen Latijnhouwers. “Eén van de meest verbazingwekkende transfer van de afgelopen maanden vond ik Jeroen Latijnhouwers, die van Editie NL naar MAX ging.

Je hoeft niet aan kijkcijfers te hechten, maar hij ging echt van 800.000 naar 200.000 kijkers. Maar wie weet is hij wel overgestapt omdat hij MAX een leukere omgeving vindt om in te werken. Dat kan ook een heel goed argument zijn om van werkgever te switchen.”

De andere twee meest voorkomende redenen voor een tv-transfer zijn volgens Van der Veer omdat er geen werk is bij de huidige werkgever of om de eigen financiële positie te verbeteren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen