Dennis Weening over dansflop: ‘Kijker moet wennen’

Dennis Weening kan leven met de kijkcijfers van zijn nieuwe show Battle on the Dancefloor, dat een flop is op de woensdagavond van RTL 5. Dat laat hij vandaag blijken in een interview met De Telegraaf. Als Weening gevraagd wordt of hij tevreden is met de kijkcijfers, geeft hij het cliché-antwoord dat de kijker moet ‘wennen’. “Het publiek moet er nog aan wennen dat woensdag de nieuwe ’talentnight’ van RTL 5 is, dat zag je ook bij So You Think You Can Dance“, aldus het televisietalent.

RTL 5 verhuisde So You Think You Can Dance vorig jaar naar de woensdagavond, maar deed het daar zo slecht, dat de zender het snel weer terug verhuisde naar de zondag. Het was te laat: de kijker haakte niet meer in en de show komt niet meer terug op tv.

Ook met Battle on the Dancefloor wil het maar niet lukken op de woensdagavond. Er keken vorige week slechts 293.000 kijkers. “De weken ervoor zaten we tegen de 400.000; ik denk dat we het nu nog compenseren met de herhaling op zondag en via uitgesteld kijken“, aldus Weening.

De presentator zit niet in zak en as en hoopt op betere weken. “Ik merk om me heen en op social media dat mensen er enthousiast over zijn. Het is een nieuw programma, dus het is altijd even afwachten wat het doet.

RTL 5 ruimt de woensdagavond vanaf 23 maart in voor de talentenjacht Idols.

Het Telegraaf-interview met Dennis Weening kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen