SBS 6 komend najaar met The Next Boy/Girl Band

Foto: RTLSBS 6 gaat de nieuwe talentenjacht van John de Mol waarin een boyband en girlband wordt gezocht uitzenden. De eerste aflevering van The Next Boy/Girl Band is komend najaar. Dat heeft de tv-zender zojuist bekendgemaakt. The Next Boy/Girl Band draait om de strijd tussen twee teams die bestaan uit grote namen uit de muziekindustrie, professionals en een platenmaatschappij. De één heeft als doel om de ultieme boyband samen te stellen, terwijl de ander zich ontfermt over de girlband.

Op dit moment is bekend dat de strijdende platenmaatschappijen Sony Music en De Mols eigen 8Ball Music zijn. Componist John Ewbank doet mee als professional, maar het is nog niet bekend in welk team.

SBS denkt dat een show over een boyband en girlband goed kan aanslaan, omdat Nederland een lange en rijke geschiedenis van succesvolle jongens- en meidengroepen heeft. De zender doelt op bands als de Dolly Dots, Luv’ en meer recent B-Brave en Mainstreet.

Het programmaformat brengt een vernieuwende factor met zich mee in een beproefd genre. Wat die vernieuwende factor is, maakt SBS op een later moment bekend.

Men kan zich opgeven via de website van SBS.

Lees ook: John de Mol op zoek naar boyband en girlband (19 december 2015)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen