RTL 4 verhuist maandagse misdaadseries naar RTL 5

RTL 4 verhuist de misdaadseries die ze jarenlang heeft uitgezonden op maandagavond naar zusterzender RTL 5. Dat heeft het tv-station vandaag gemeld. De serieavond van RTL 4 is sterk in populariteit gedaald nu buitenlands drama steeds vaker ‘on demand’ gekeken wordt en verdwijnt daarom van het vlaggenschip. Vanaf januari kan de kijker op RTL 5 terecht voor misdaadseries: de zender begint met The Blacklist om 20.30 uur, Unforgettable om 21.30 uur en CSI om 22.30 uur.

Jarenlang was de seriemaandag van RTL 4 een grote hit. Vlaggenschip Crime Scene Investigation trok op het hoogtepunt in 2004 ruim 1,8 miljoen kijkers, maar de laatste jaren zijn de kijkcijfers in razend tempo gedaald.

In 2013 trokken nog bijna twintig afleveringen van CSI meer dan een miljoen kijkers, maar tegenwoordig liggen de scores dichter bij de half miljoen-grens.

De opkomst van on demand-diensten als Netflix raakt de traditionele tv-stations vooral op avonden waarop er flink geleund wordt op buitenlands drama. Dat is bij RTL 4 het geval op de maandag.

SBS 6 ruilde zijn buitenlandse maandag in oktober ook in voor een Nederlandse maandag: Under the Dome maakte plaats voor Dokter Tinus. Het gevolg: de kijkcijfers zijn meer dan verdubbeld en SBS 6 is RTL 4 nu de baas op de eerste dag van de week.

Maar RTL 4 wordt nu alsnog wakker: de Irene Moors-show Zeesterren krijgt in januari de eer om de serieavond uit zijn lijden te verlossen.

Zeesterren, met teamcaptains Gerard Joling en Jamai Loman, volgt hoe een groepje BN’ers op het water een fysieke strijd met elkaar aangaat.

Er komen vier afleveringen van Zeesterren op de buis. Wat RTL 4 daarna gaat uitzenden op maandagavond, is nog niet bekend.

Overigens heeft RTL 4 in januari wel een andere buitenlandse avond in zijn programmering opgenomen: de zender komt op donderdagavond met speelfilms.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen