Vervolg op Studio Tour nog onzeker

De NOS weet nog niet of het Tour de France-programma Studio Tour met Dione de Graaff en Gert van ’t Hof volgend jaar wederom te zien zal zijn. Dat heeft Ewoud van Winsen, adjunct-hoofdredacteur van NOS Sport, vandaag laten weten. De volgende zomer ziet er heel anders uit, benadrukt Van Winsen. “Volgend jaar overlapt de Tour het EK atletiek in Amsterdam én het EK voetbal in Frankrijk, en beginnen kort na de Tour ook nog eens de zomerspelen in Rio. Dat grijpt allemaal in elkaar.” 

De vraag wat de NOS volgend jaar met de Tourprogrammering van plan is, is dan ook ‘van later zorg’, aldus Van Winsen.

Er keken de afgelopen weken gemiddeld 860.000 mensen naar Studio Tour. “Ondanks enkele warme dagen en het vroege tijdstip, wisten de kijkers Studio Tour goed te vinden en te waarderen”, aldus Van Winsen.

Hij vervolgt: “Natuurlijk was er ook wel wat kritiek. Soms terecht, soms onterecht. Een vergelijking met de Avondetappe gaat bijvoorbeeld compleet mank: Studio Tour was en is géén vervanger van de Avondetappe, dus daar kunnen we ook niet zoveel mee.”

En andere dingen zijn gaandeweg al bijgeschaafd; zo zijn de samenvattingen langer geworden dan in de eerste uitzendingen het geval was. Dat soort dingen nemen we allemaal mee in de evaluatie en daar gaan we op een later moment eens rustig voor zitten.

De Avondetappe trok vorig jaar ook precies 860.000 kijkers.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen