Andries Knevel: ‘NPO 1 wilde ons wél zomer lang’

Andries Knevel vindt het opvallend dat NPO 1 Eva Jinek niet de hele zomer door wil hebben. Het zendermanagement wilde zijn vroegere talkshow Knevel & Van den Brink wél de zomer lang. Dat vertelt hij op Radio 1. Volgens NPO 1 is er niet genoeg actualiteit om Jinek ook in juli uit te zenden. “Een jaar of twee lang zei de netmanager het bij ons precies andersom. Hij wilde dat we de hele zomer door zouden gaan. Toen moesten wij de strijd voeren om nog in de zomervakantie op vakantie te kunnen.

Er zijn ook een aantal jaren geweest dat Knevel en Van den Brink een zomerstop hadden. “Toen zond Mart Smeets uit, maar er waren dus ook twee jaren waarin de netmanager ons vroeg om de zomer door te gaan.

Actualiteit lijkt er genoeg nu Griekenland en de Haagse Schilderswijk in brand staan. “Als Den Haag stil gaat liggen, wordt het lastiger. Je hebt de laatste jaren wel gezien dat je veel internationale politiek hebt“, aldus Knevel.

Het zal vooral om kosten gaan, denkt Knevel. “Vier weken lang geen talkshow is goedkoper dan vier weken lang detectives uitzenden, die evenveel kijkers trekken. Het heeft ook een financieel component.”

Knevel & Van den Brink was jarenlang de zomerse vervanger van Pauw & Witteman. Nu is Jinek de zomerse vervanger van Pauw.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen