‘Rik van de Westelaken is beste nieuwslezer’

Foto: John KramerNOS-gezicht Rik van de Westelaken, die dit jaar de spelshow Wie is de Mol won, is de beste nieuwslezer van Nederland. Dat vindt Michiel de Zeeuw, vertelt de RTL Woonmagazine-presentator in Mikro Gids. De Zeeuw kijkt graag naar journaals die Van de Westelaken presenteert. “Hij is gewoon van nu. En het NOS Journaal kan goed gebruiken dat het nieuws wat levendiger wordt gebracht. Rik is niet bijzonder ernstig, maar brengt het nieuws begrijpelijk, zonder op schoot te kruipen bij de kijker.

Verder kijkt De Zeeuw graag naar Michiel van Erp met zijn programma Hollands Welvaren. “Een portretserie van mensen in hun werkzame leven. Je zit als kijker altijd net op de grens van waar bewondering omslaat in cynisme.

De mensen die geportretteerd worden zijn zo serieus en bevlogen, ondanks dat het soms zakelijk niet goed gaat. Knap hoe Michiel van Erp ze in beeld brengt.

Van de Westelaken is één van de meest prominente presentatoren van de NOS. Hij is de vaste invaller voor de acht uur-editie, die normaal gesproken gepresenteerd wordt door Rob Trip of Annechien Steenhuizen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen