NPO-baas Shula Rijxman ergert zich aan Jan Slagter

Foto: RTLNPO-bestuurder Shula Rijxman wordt er gek van dat Jan Slagter haar beleid steeds Noord-Koreaans noemt. Dat laat ze vandaag blijken in de Volkskrant. Rijxman, die samen met mede-NPO-bestuurder Henk Hagoort de macht naar zich toe wil trekken, vindt de vergelijking met het communistische land ontzettend vervelend. “Wat ik nu prettig zou vinden is dat mensen die praten over Noord-Korea daar nu eens over op zouden willen houden. Op die manier bevuil je je eigen nest.

Vanochtend lekte in de Volkskrant uit wat de precieze plannen van Henk en Shula met de NPO zijn. Het komt er op neer dat de afzonderlijke omroepen minder te zeggen krijgen, nauwelijks iets mogen doen met internet en hun reserves met de NPO moeten delen.

Jan Slagter vindt het opmerkelijk dat dit nieuws is uitgelekt. “Eerst die persconferentie over de sites, en nu dit weer. Want ik denk dat de NPO dit zelf naar jullie gelekt heeft, terwijl wij als omroepen nog met ze in gesprek zijn.

Volgens Rijxman is dat absolute onzin. “Door ons gelekt? Nee, dat past ons niet. Wij zijn in overleg met de omroepen en zoeken op dit onderwerp nooit actief de media op.

Slagter heeft zich eerder al afgevraagd hoe lang de posities van Henk en Shula nog houdbaar zijn, maar aan concrete actie denkt hij nu nog niet. “Uiteraard kunnen we het vertrouwen in de raad van bestuur opzeggen, en dan is het vervolgens aan hun raad van toezicht om daar eventueel iets mee te doen, maar zover is het nog lang niet.

Laten we nu gewoon echt gaan samenwerken. En dat willen we ook.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen