NPO 1-zenderbaas Marcel Peek stapt op

Foto: EenVandaagMarcel Peek laat Henk en Shula in de steek. Na acht jaar stopt hij als zenderbaas van NPO 1. Dat vertelt hij vandaag in een persbericht. Peek vertrekt per 1 juli. Hij vindt het een juist moment om weg te gaan, nu NPO 1 aan de vooravond van forse bezuinigingen staat. “De NPO staat aan de vooravond van een nieuwe concessieperiode. Er staat een nieuwe ronde aan veranderingen voor de deur en dit is voor mij het juiste moment om na 8 jaar als netmanager het stokje over te dragen.

Een woordvoerster van de NPO benadrukt in de krant dat het vertrek van Peek niet voortkomt uit een conflict. Tot er een opvolger is gevonden, zal Peek worden vervangen door Frans Klein, directeur tv bij de NPO.

Peek begon in 2007 als zenderbaas van NPO 1, toen nog Nederland 1. Daarvoor werkte hij als adjunct-netcoördinator voor dezelfde zender.

Peek werkt, net als NPO 2-baas Gijs van Beuzekom en NPO 3-baas Suzanne Kunzeler, onder Frans Klein. Klein brengt weer verslag uit aan NPO-bestuurders Henk Hagoort en Shula Rijxman.

Henk en Shula liggen flink onder vuur van de omroepen, omdat ze de centrale NPO machtiger willen maken ten koste van de afzonderlijke omroepen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen