Wendy van Dijk verklaart woede-uitbarsting

Foto: RTLWendy van Dijk heeft verklaard waarom ze zo woest reageerde op de uitwerking van een interview met haar in De Telegraaf. Ze vindt dat het interview te weinig over haar blad Wendy ging. Dat vertelde ze vrijdag in RTL Late Night. Van Dijk deelde op Twitter een flinke sneer uit aan De Telegraaf, maar voor niemand was duidelijk wat precies haar probleem was. Humberto Tan vroeg haar dan ook om uitleg. “Het is weer zo ranzig allemaal en zo negatief. Ik word er zo moe van“, reageerde Van Dijk.

De RTL 4-ster sprak met De Telegraaf niet alleen over haar blad, maar ook over haar huwelijksreis. Aangezien de lezer van pagina Privé meer op privéverhalen zit te wachten, dan op een zakelijk verhaal over haar tijdschrift, pakte de krant uit met een kop over hoe haar huwelijksreis is verlopen.

Van Dijk deed in het interview namelijk een pikante onthulling over haar huwelijksreis. Een bacteriële infectie zorgde ervoor dat ze tijdens de reis veel last had van diarree. “De helft van de tijd bracht ik door op het toilet. Niet echt romantisch…

‘Wendy’s vergalde huwelijksreis’, kopte de krant dan ook. Maar dat vindt Van Dijk niet kunnen. “Gadverdamme. @Telegraaf. Wát een kansloos stuk over onze huwelijksreis. Zoooo vermoeiend weer én negatief. #zelerenhetnooit“, brieste ze op Twitter.

Poging

Van Dijk verklaarde zichzelf in RTL Late Night. “Na drie jaar doe je een poging tot een interview en ik sta De Telegraaf te woord over mijn nieuwe blad, want dat was de insteek, en wat krijg je: dit. Precies zoals ik zei: gadverdamme, daar word je gewoon moe van. Verder laat ik het ook los.

Normaal gesproken laat Van Dijk zich niet van haar boze kant zien. “Het gebeurt natuurlijk heel vaak dat de pers dingen uit zijn verband rukt. Maar nu had ik de journaliste aan de telefoon en ik zei nog tegen haar dat ik drie jaar geen interviews had gegeven, omdat alles uit zijn verband wordt gerukt en je alles opnieuw moet rectificeren en uitleggen.”

Van Dijk ‘snapt het gewoon niet’. “Dan heb je een-op-een een gesprek met iemand en dan dit. Het kan blijkbaar niet anders.”

Eén zin

Op de vraag waarom Van Dijk überhaupt ‘ja’ zei tegen De Telegraaf, antwoordde ze: “Op het moment dat ze je benaderen en vragen of ze een stuk over mijn blad mogen schrijven, dan wil ik met heel veel trots vertellen wat voor mooi blad het is geworden.”

Aan het blad is volgens Van Dijk ‘één zin’ besteed. “Uiteindelijk vinden ze dit toch allemaal interessanter en vinden ze dit meer spektakel. Het slaat helemaal nergens op. Het gaat niet over waar het interview over zou gaan: het nieuwe blad.

Van Dijks man, RTL 4-baas Erland Galjaard, heeft ook een moeizame relatie met de media. Hij staat erom bekend niet erg van kritiek te houden. Eerder boorde hij recensenten die kritisch waren over RTL Late Night en Gooische Vrouwen 2 volledig de grond in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen