Peter R. de Vries vindt NTR kinderachtig

Peter R. de Vries vindt het kinderachtig dat RTL Boulevard van de NTR geen beelden uit mag zenden van de aflevering van College Tour met Willem Holleeder. Dat vertelde hij donderdag als crimedeskundige in de showrubriek. Het NTR-verbod werd onthuld door Albert Verlinde. “De beelden van College Tour mogen wij niet laten zien. De NTR heeft zoiets van: dat moet niet meer getoond. Dat doen wij wel, want het zou geschiedvervalsing zijn om het niet voorbij te laten komen.”

De Vries vindt het stuitend. “Het is een beetje kinderachtig dat ze nu die beelden willen blokkeren. Als ik Twan Huys was, had ik ook gewoon voor de dag gekomen en daar mijn mening over gegeven. Nu krijgen we te horen dat er geen commentaar wordt gegeven. Ik denk dan: als je er toen voor stond, moet je nu ook even uitleg geven.

Ten tijde van de uitzending van College Tour begreep De Vries niet helemaal waarom Holleeder was uitgenodigd. “Aan de andere kant heb ik ook gezegd dat ik begreep dat er nieuwsgierigheid is naar de meest besproken crimineel van Nederland. Men wilde zien hoe hij praat, beweegt en uit zijn ogen kijkt. Dat heeft ons toch ook wel wat verteld.”

De misdaadjournalist ‘veroordeelt’ dan ook niet dat College Tour de topcrimineel uitnodigde. “Maar nu zien we wel heel mooi het contrast met die verborgen opnames“, zegt hij, verwijzend naar de ‘Holleeder-tapes’.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen