Jack van Gelder: ‘Geef mij maar late night-show SBS’

Jack van Gelder is zeker te porren voor een overstap naar SBS, zeker als de NOS hem geen duidelijkheid geeft. Dat zegt de presentator in TROS Kompas. Van Gelder wordt in december alweer 65, maar weet nog steeds niet of de NOS met hem verder wil. “Voor mij wordt de looptijd van een contract nu ook belangrijk. Dat kan bij de een financieel aantrekkelijker zijn dan bij de ander. Bij de NOS weet ik precies in welke kaders ik kan werken, maar geef mij maar die late night-show bij SBS 6. Haha.

Zo’n overstap zou Van Gelder niet zien als verraad. “Nee, zo werkt het niet. Humberto Tan heeft het subliem gedaan, na zijn vertrek bij Studio Sport. En Toine van Peperstraten heeft op het verkeerde paard gegokt, blijkt nu. Maar voor mij is die keus nu anders, omdat ik het laatste traject van mijn carrière inga, dat hopelijk nog tien jaar duurt.

Dat is anders dan een overstap op je veertigste, vindt Van Gelder. “Ik ben nu bezig met dingen als m’n pensioen… Te idioot voor woorden. Ik zeg het nog maar eens, zo’n leeftijdsgrens is volstrekt belachelijk. De een is op z’n vijftigste de scherpte kwijt, de ander weet op z’n tachtigste nog precies wat hij zegt.

Van Gelder vindt het onbegrijpelijk dat de NOS hem in onzekerheid laat. “Het klinkt misschien gek, maar ik zou Jack van Gelder koesteren als ik de NOS was. Ik ben zo’n beetje de enige met contacten.

Op dit moment zijn Van Gelder en SBS in gesprek over een eventuele samenwerking.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen