‘BNN wilde van Smeris cliché politieserie maken’

Foto: Mike van den ToornBNN wilde eigenlijk dat Smeris een cliché politieserie zou worden. Dat vertelt acteur Jeroen van Koningsbrugge in De Telegraaf. Van Koningsbrugge wist precies wat hij met Smeris wilde. “BNN wilde aanvankelijk afleveringen op zich, met – heel Nederlands – een dode in de eerste seconden en een dader in de laatste minuut“, zegt hij. “Wij vonden dat met een overkoepelende verhaallijn veel meer uit de personages kan worden gehaald. Zoals bij Breaking bad bijvoorbeeld gebeurt.

Of zoals bij The Shield, legt hij uit. “De serie die begint met de moord van een agent op zijn collega, maar waarin je je gaandeweg met de bad guy gaat identificeren. Zo gaat het ook in Smeris.

Van Koningsbrugge maakt de serie samen met Dennis van de Ven. “Wij vormen de perfecte combinatie. Dennis dwingt me soms om na te denken voordat ik doe, ik push hem soms gewoon te doen en niet zoveel na te denken.”

En ja, ik mag soms op de bank bij Paul de Leeuw, terwijl hij in de kantine moet blijven. Maar dat weten we en dat is geen probleem bij ons.”

Het tweede seizoen van Smeris begint op 29 maart op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen