‘Tv-vrouwen boven 40 jaar tellen weer mee’

Angela Groothuizen heeft het idee dat tv-presentatrices van veertig jaar en ouder nu meer geaccepteerd worden dan voorheen. Dat vertelt de presentatrice in een interview met Opzij. Groothuizen, zelf 55, vertelt: “Ik heb weleens gedacht: als je in Nederland op televisie bent en je bent 40-plus, dan moet je eigenlijk dood. Na dat gedoe bij de AVRO. Ik dacht echt: moeten we nu allemaal dood, of zo? Maar het is niet meer zo. Kijk maar: Linda is 50, ik ben 55, Irene Moors is 47, Wendy van Dijk is 45.

Verjonging was ooit de reden dat Groothuizen van Wie is de Mol af werd gehaald. “Laten we wel wezen, ik ben de enige vrouw in de Nederlandse showbizz die geen flikker heeft aan haar carrière met de Dolly Dots, ik heb geen flikker gehad aan het feit dat ik Wie is de Mol? mede heb opgezet. Ik moet mezelf steeds opnieuw uitvinden.

De tv-persoonlijkheid heeft niet het idee dat ze op tv gedoogd wordt als oudere vrouw. “Ik denk dat ik wat anders bied dan anderen. Ik kan heel veel, al zit dat misschien niet altijd voorin het hoofd van de mensen die de beslissingen nemen.”

Maar als ik het idee zou hebben dat ze bij televisie zouden denken, ach, die Angela, die geven we ook nog een baantje, dan ben ik weg. Ik kan vanuit niets iets creëren. Ik wil niet gedoogd worden, daar ben ik te goed voor.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen