Richard Groenendijk pakt Mariska van Kolck aan

Richard Groenendijk is helemaal klaar met Mariska van Kolck. Hij pakt haar dan ook aan in zijn nieuwe theatershow Met De Mantel Der Liefde. Dat heeft de cabaretier laten weten in Ranking the Stars. Groenendijk kreeg Van Kolck vorig jaar met een pittige grap aan het huilen tijdens de opnames van Ranking the Stars. “Ik heb natuurlijk een relletje gehad met Mariska van Kolck in Ranking the Stars. Ik had haar de andere dag gebeld dat het me speet dat ze er verdriet van had“, zegt Groenendijk. 

Van Kolck hoorde zijn verhaal telefonisch aan. “Ze zei: ‘Ik heb de hele dag lopen huilen.’ Toen zei ik: ‘Dat spijt me, dat vind ik heel vervelend, zullen we het afkussen?’ Toen zei ze: ‘Ja, we kussen het af.’ En nog geen twaalf uur later werd ik gebeld door RTL Boulevard dat ze onderweg waren met een camera naar Mariska van Kolck.”

Dat viel verkeerd bij Groenendijk. “Toen dacht ik: nu kun je het krijgen ook. Dus ik heb nu een hele scène in mijn voorstelling over Mariska van Kolck. Ik denk dat ze het heel leuk vindt, hoor. Ze is altijd van harte welkom. Als ze een kaartje kan vinden, hoor, maar daar gaat het niet om.”

Paul de Leeuw is het eens met Groenendijk. “Het is wel waar. Ik vind het een heel schattige vrouw, maar binnen 24 uur had ze én Shownieuws én RTL Boulevard gebeld. Ik dacht: nou, onsympathiek. Ook alle bladen. En nóg, nog steeds.

Ranking the Stars vroeg vorig jaar aan de deelnemende BN’ers bij wie ze hun liefdesverdriet het graagst zouden uitstorten. “Nou in elk geval niet bij Mariska, want dan staat het zo in de bladen”, grapte Groenendijk. “Jij zou je kinderen nog verkopen voor 10 minuten zendtijd bij Omroep Drenthe.

Marc van der Linden, de oud-baas van weekblad Weekend, beaamde dat. “Laat ik het zo zeggen: Mariska is altijd heel meewerkend.

Van Kolck gaf direct een interview aan RTL Boulevard. “Ik heb gehuild ja. Het werd kwetsend.

De beelden zijn nooit uitgezonden door het programma van Paul de Leeuw.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen