‘Moslima-uitspraken NPO, RTL en SBS politiek correct’

Foto: Lilian van RooijDe bewering van de grote bazen van NPO, RTL en SBS dat een moslima met hoofddoekje prima het nieuws kan presenteren, is politiek correct gezwam. Dat vindt Esquire-baas Arno Kantelberg, heeft hij laten weten op Radio 1. “Het is natuurlijk een puur politiek correct opereren van de heren van RTL en de NOS om te roepen dat ze een dame met hoofddoekje zouden laten presenteren, want dat gaan ze toch niet doen. Het is voor de vorm dat ze het noemen dat het zou kunnen“, zegt hij.

Kantelberg gelooft geen woord van NPO-baas Henk Hagoort, RTL-baas Bert Habets en SBS-baas Peter de Mönnink. “Ik denk niet dat wij de komende jaren een dame met een hoofddoekje het NOS Journaal zien presenteren. Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Zeg dat dan ook en ga dan niet heel makkelijk roepen dat het zou kunnen.”

De bladenmaker vindt presenteren met een hoofddoekje niet kunnen. “Ik ben ook tegen een hoofddoekje of keppeltje bij een journaallezer. Ik ben tegen alle uitingen die afleiden van de boodschap en de boodschap is het nieuws.”

Jan Slagter was de eerste mediaprominent die zich tegen de uitspraken van de drie media kopstukken keerde. “Ik vond dat opmerkelijk dat de drie grote bazen van RTL, NPO en SBS het nieuws wel gepresenteerd zou mogen worden door een hoofddoekje. Was het misschien politieke correctheid?“, zegt hij nu.

Ik heb veel reacties gekregen. Het maakt heel veel los. Het gaat dan alleen maar weer over het hoofddoekje, terwijl ik ook keppeltje en kruisje heb gezegd“, zegt hij. “Ik kreeg veel positieve reacties, maar ook: ‘Wacht maar af, denk maar eens na over het leven na de dood.’ Dat soort dingen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen