RTL en SBS scoren niet met kersttoespraak koning

Hoewel de kersttoespraak van koning Willem-Alexander dit jaar ook live te zien was op RTL 4 en SBS 6, stemden de meeste mensen donderdagmiddag gewoon af op NPO 1 voor de boodschap van het staatshoofd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar de kersttoespraak op NPO 1 ruim 1,2 miljoen kijkers wist te boeien, goed voor 42 procent marktaandeel, scoorden RTL 4 en SBS 6 er respectievelijk 147.000 kijkers (5 procent) en 33.000 kijkers (1 procent) mee.

De toespraak was óók te zien op NPO 2, in een gebarentolkversie. Die trok nog eens 161.000 kijkers. In totaal heeft de koning dus ongeveer 1,6 miljoen mensen bereikt.

Ook in de herhaling deed de koning het prima. Vlak voor het Journaal van zes uur zagen 492.000 mensen de heruitzending op NPO 1.

Vorig jaar wist de eerste kersttoespraak van koning Willem-Alexander bijna 1,7 miljoen kijkers te vermaken op NPO 1 en NPO 2.

Koningin Beatrix trok in 2012 met haar laatste kersttoespraak ruim 1,1 miljoen kijkers. In het jaar ervoor waren dat er 53.000 minder.

Nog nooit eerder was de kersttoespraak van het staatshoofd ook live te zien bij RTL en SBS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen