Songfestival-jurylid Eric van Tijn: ‘Wat een afgang’

Geplaatst op Thu 03 Feb 2011 om 12:57

Foto: Mike van den ToornEric van Tijn, jurylid van het Nationaal Songfestival, vindt het onprofessioneel dat de TROS zondag een verkeerde uitslag heeft gecommuniceerd tijdens het liedjesfestijn. Hoewel het winnende nummer van de 3JS onveranderd blijft, zijn de nummers drie, vier en vijf door elkaar heen gehaald. “Wat een afgang, zeg. Wat is dit toch, jongens?“, aldus Van Tijn bij Edwin Evers op Radio 538. “Ons blijft ook niets bespaard ieder jaar met het Nationaal Songfestival. Dit kan er ook nog wel bij.”

Van Tijn kan zich een erger scenario indenken. “Het zou nog erger zijn als het winnende nummer verkeerd was. Dat zou een ramp zijn.

De uitzending van het Nationaal Songfestival wordt hevig bekritiseerd. “Het is volksvermaak om het Songfestival af te fikken. Ik wist van tevoren dat mijn kop er ook af ging, als ik daar zou gaan zitten. De hele jury is afgefikt door Paul de Leeuw.”

Of hij volgend jaar weer in de jury gaat zitten, weet Van Tijn nog niet. “Het hangt van de artiest af. Ik vind de 3JS goede artiesten. Dan vind ik het leuk om me over hun liedjes te buigen. Als het een artiest is waar ik niets aan vind, dan doe ik het niet.”
29 Reacties op “Songfestival-jurylid Eric van Tijn: ‘Wat een afgang’”


 1. Heleen

  Ach Eric, pas toch op joh, niet te veel kritiek op de TROS. Daar kunnen ze slecht tegen. Dan mág je volgend jaar niet eens meer meedoen. Vraag maar aan Cornald en Tatjana!

 2. Newhouse

  Reactie op Heleen: Precies. Zijn opvolger lijkt me al duidelijk: Jan Keizer.

 3. Dharma

  Volgend jaar in de jury van het NSF: Knut de IJsbeer, Octopus Paul, Schele Heidi, de manager van de Josti band en een pond verse paling voor het eindoordeel.

 4. kwikjealex

  Reactie op Dharma:
  Die octopus is dat ik al dood, dus dan is Jan keizer de vervanger, en meteen vertaler voor de rest.

 5. Dharma

  Ik denk dat juist Knut of Heidi alles moeten vertalen zodat Jan Keizer het begrijpt.

 6. Anonymous

  Geef Anouk drie ton en ze zingt daar twee keer! Zijn we van het gezeik af en kost het ook minder

 7. Ma

  Het is niet te hopen dat Nederland/de Tros ooit het Eurovisie Songfestival (internationaal dus) moet organiseren. Want als dit gebeurd wordt het een (wereld) afgang die zijn weerga niet kent.

  Voor wat betreft het Nationale Songfestival, weg bij de TROS. netmanager moet maar eens optreden. Er is een spreekwoord in Nederland “een ezel stoot zich maar 1 keer aan de zelfde steen”.

 8. wie is de mol

  dan mag ericje van de tros niet meer meedoen hoor. Tros beledigen is eruit flikkeren (cornald maas, dwhn). Dus moet eric maar vervangen worden door monique smit ofzo.

 9. m.calibresi

  OP EN TOP FLOP.
  Het is gewoon geen toeval dat telling van dit nummer ‘jurytechnisch’ niet klopte!! De tekst is onverstaanbaar; zanger overschreeuwt zichzelf en begeleiding. Van de tekst is niks te volgen, slechts gejengel. Waar zijn je anders zo gespitste oren en kommentaar van Eric als: geknepen stemgeluid/wel of geen adlips/articulatie/uitstraling en gevoel/’het moet uit de tenen komen’? Liedje kan je het nauwelijks noemen, eerder kabaal zonder inhoud of emotie. Vandaar dat ook de ‘technische krachten’ via de ether frequentie het laten afweten.

 10. m.calibresi

  Reactie op Anonymous: De omroep/belasting gelden zouden inderdaad een keer beter besteed moeten worden of kappen met die hap. Dicht bij zichzelf en palingsound blijven is goed volksvermaak maar heeft geen internationale allure.

 11. Kim

  tros is en amateur zender moet je eens kijken wat voor nontalenten er werken laten ze jan smit en programme presenteren monique yolanthe die kunnen er niks van en toch blijven ze hun contract verlengen ?? Zijn er geen betere presentatrices in nederland

 12. Mediaprak

  Het enige verwijt welke je de Tros kunt maken is de keuze van de producent (ongetwijfeld de goedkoopste) FTY. Maken veel ‘volendam afgeleide’ goedkope shit. Zie eerdere opmerkingen over zitzakken en wegdraaien van winnend lied. Maar, zeker naar het drama NSF 2010 en editie 2011 is het duidelijk dat ze geen verstand, kunde en kwaliteit in huis hebben om een fatsoenlijk studio amusement programma te kunnen maken. Hoe het ook kan? Zie Avro Jongeren Songfestival. Geproduceerd door IDTV. Kost een paar centjes meer, maar dan heb je ook wat. Netmanager Ned 1 zou de Tros ter verandwoording moeten roepen. En van mij mag een zendgemachtigde een nationale finale mogen organiseren, maar de internationale uitzendingen nu ook al laten overnemen door de Volendammers???

 13. fantamedia

  AVRO Jr Songfestival wordt niet geproduceerd door IdTV maar door AVRo zelf

 14. Bas v.d Kimme

  Ach ja in het jaar 2015….. komen we wel weer in de finale.

 15. Walter

  Reactie op Ma: Inderdaad, daar moet een mens toch niet aan denken. Stel dat de TROS gek genoeg zou zijn om het dan ook maar te laten presenteren door La Yolanthe..!

 16. Heleen

  Reactie op Walter: Gelukkig is de kans dat we met dit soort inzendingen ooit gaan winnen geheel te verwaarlozen!

 17. John Doe

  Erik maak je geen zorgen.
  Door dit bericht ben je volgend jaar niet meer welkom bij de TROS.

 18. Mark

  Ja sorry…

 19. jan91

  Volgend jaar bestaat de jury uit Monique Smit, Jan Keizer, Nick en Simon en Jan Smit, aldus de TROS.

 20. daniel

  beter een fout toegeven, dan de boel manipuleren zoals bij idols, x-facto etc

 21. Suus

  Reactie op daniel: Over manupuleren gesproken. Al ruim voor de show stond als een paal boven water dat dit het winnende liedje zou gaan worden. Als je er maar voor zorgt dat de overige liedjes totaal ongeschikt zijn. Die jury zat er echt voor spek en bonen bij. Geruchten dat de keuze vorig jaar al vast stond kan ik me ook herinneren van vorig jaar met Sieneke! Was daar niet een relletje over door opmerkingen die Tatjana gehoord had?! En ook haar werd de mond gesnoerd door de TROS na haar kritiek.

 22. Johan B.

  Nog een toevoeging: Edwin Evers vindt dit liedje wel leuk. En dat is heel apart na het afkraken van de liedjes die hieraan voorgingen de laatste jaren…….. vooral de laatste 3 jaren.

 23. Jantine

  Ik vind die Eric van Tijn een lekker ding!

 24. Twan

  Reactie op Ma: Zal dan wel op een plein zijn.

 25. Johan V

  Reactie op Mediaprak: Jij weet duidelijk niet waar je het over hebt. NSF 2010 werd geproduceerd door Global Star Media. En een producent bepaald niet dat een winnend liedje word weggedraaid, maar zender Nederland 1 in dit geval omdat het geen minuut mocht uitlopen. Als een live programma uit loopt op nederland 1 dreigen ze direct met het van zender gooien. Hier heeft men duidelijk gekozen het dan maar vervroegd netjes af te ronden in plaats van zich weg te laten drukken.

 26. gijs

  Global star media,ook zo’n flop met de jury vorig jaar en nu dit weer.De tros hangt van vriendjes politiek aan elkaar en vullen allemaal hun zakken!
  Gerard Baard voorop en die Kuiper in zijn kielsoog er achter aan ,verschrikkelijk gewoon en belachelijk dat dit kan bij de publieke omroep !Schande!

 27. TwanDS

  Reactie op Mediaprak:
  Jij heb werkelijk waar geen idee hoe het zit, “idtv kost een paar centjes meer maar dan heb je ook wat”??? Idtv (en vooral idtv-cumulus) staat al jaren voor goedkope rotzooi,
  ze stijgen Eyeworks en Blazzhofski nog bijna naar de troon!…

 28. PETER SPOREN

  Nederlandse inzending was goed maar het voortaan een vuil politiek spel.
  Wie is het toch niet opgevallen dat telkens als er de drie hoogste scores, 8,10,12 gegeven werden door een land, de meeste punten gingen keer op keer naar de buurlanden van het land wat punten gaf. Dat kan toch geen toevaL zijn, en de oosteuropese landen spekken alleen zijn eigen deel van de oosteuropese landen. Gevolg : Het gaat er helemaal niet eerlijk aan toe.
  Nee hier moet Nederland als eerste land mee ophouden mee te doen.
  Alleen dan kan er iets veranderen aan dit politiek gedoe. En de komentatoren op Nederlan1 en de NOS durven dat niet te zeggen. Waardeloos, volgend jaar kijk ik niet meer naar dit waardeloos en miljoenen verslindende programma

 29. RAY

  hoezoe: oneerlijk? onze west europese landen kunn er ook wat van en dat was al voordat Oost Europa erbij kwam dit jaar: Belgie 12 punten aan Frankrijk, Spanje 12 punten aan Frankrijk ..
  volgend jaar wederom genieten in Bakan (Azerb..)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.