1,4 miljoen kijkers voor Ik Hou Van Holland


De kijkcijfers van zaterdag 13 december 2008 (SKO)

Ik Hou Van Holland (RTL4, 20:01) – De kijkers van Linda de Mols programma’s vroegen zich het al meerdere malen af: is de presentatrice mogelijk zwanger? Vooral na de benefietuitzending ‘Echt Geen Cent Te Makken’ afgelopen donderdag zorgde een iets flinkere Linda voor een stroom aan geruchten. Linda ontkent op de website Showbiznews dat ze zwanger is. “Ik word doodmoe van al die zwangerschapsroddels“, laat Linda via haar manager Xenia Kaspers weten op de internetsite. 

Volgens Linda de Mol staat ze haar programma’s nu niet zwanger te presenteren. “Als alles waar zou zijn wat de roddelpers beweert, zou ik ondertussen al zeven keer getrouwd zijn geweest en een elftal aan kinderen hebben.” Linda’s manager geeft toe dat Linda een aantal kilo’s is aangekomen, maar dat dat niet betekent dat ze in verwacht is. Ik Hou Van Holland trok zaterdag 1.354.000 kijkers (madl: 21.3%).

Korenslag (EO, Ned2, 19:55) – Het programma Korenslag met Henny Huisman is sinds vorige week zaterdag weer terug op televisie bij het nieuwe thuisnet Nederland 2. Zaterdag keken 633.000 kijkers (madl: 10.2%) naar het programma. Henny reageerde vorige week verheugd op de kijkcijfers van de eerste uitzending. “Het begin is er! Korenslag is begonnen met 762.000 kijkers“, liet Henny weten. “Tegenover het tv-geweld van het 8 uur Journaal, Linda de Mol, Najib Amhali en Popstars is dit een prima resultaat op Nederland 2. En het gaat nu pas echt beginnen!” Uiteindelijk blijven er negen koren over die aan de studioshows met publiek gaan beginnen. “Die shows komen uit Studio 24 in het Mediapark.

Docs op 3: Tapz (VPRO, Ned3, 20:27) – De VPRO maakte een documentaire die geheel gefilmd is met mobieltjes. Bovendien tapte de omroep twee maanden lang 24 uur per dag de mobieltjes van vier hoofdpersonen af en monteerde dat tot het opmerkelijke Tapz, dat zaterdag door 72.000 kijkers (madl: 1.1%) bekeken werd. “We wilden deze documentaire om twee redenen maken“, zegt eindredacteur Barbara Truyen in Mikro Gids. “Ten eerste wilden we de ongecensureerde, échte werkelijkheid van jongeren laten zien. Dat is iets anders dan de populaire reality-tv. Daarbij zie je altijd maar een deel van wat zich afspeelt, en bovendien passen mensen hun gedrag aan als er een camera in de buurt is. Ten tweede wilden we te weten komen hoe jongeren aankijken tegen privacy. Veel mensen vinden dat daar steeds vaker inrbeuk op wordt gepleugd. Maar als de VPRO willen we discussies altijd graag van een andere kant belichten. En wat blijkt? Voor jongeren is privacy nauwelijks een issue.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen