Joris Linssen weigert: ‘Ik wil niet aan de slag voor Talpa of SBS 6’

Joris Linssen weigert om een overstap te maken van de publieke omroep naar SBS 6 of moederbedrijf Talpa. Dat zegt de presentator, die daar overigens helemaal niet voor gevraagd is, in Party.

Joris Linssen © RTL

Jonge kijkers kennen hem eigenlijk niet, maar voor stokoude kijkers maakt Joris Linssen een heel leuk programma: Hello Goodbye. En dat is een groot succes bij de publieke omroep. “Het is verbazingwekkend dat ik al 21 jaar presentator ben. Dat is erg lang voor dit beroep”, vertelt hij in gesprek met de Party.

Niet naar Talpa

Joris houdt er altijd rekening mee dat het zomaar afgelopen kan zijn. “Je moet realistisch zijn, dus ik ben er klaar voor dat het ieder moment ophoudt. Maar zolang het gaat, gaat het.”

Als de publieke omroep hem dumpt, dan hoeft John de Mol hem in elk geval niet te bellen. Hij moet er niet aan denken om Hello Goodbye voor SBS 6 te maken. “Nee. Ik zie mezelf ook niet bij een commerciële partij.”

NPO-man

Het idee om voor een commerciële zender te werken is voor Joris walgelijk. “Kijk: ik heb er niks tegen dat zij er zijn, maar ik zit prima bij de publieke omroep. Ik ben echt een publieke omroep-man. Ik werk er al 26 jaar ofzo.”

Graag blijft Joris nog een tijdje zitten bij de NPO. “Zeker in deze tijd met zoveel polarisatie is het belangrijk dat er een goede, sterke publieke omroep is die eerlijke, echte programma’s maakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Talpa überhaupt interesse heeft in Joris Linssen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen