Na debacle met Famke Louise: The Roast verdwijnt naar tv-kerkhof

Famke Louise heeft de BN’er-bashing-show The Roast eigenhandig de nek omgedraaid door horrorcijfers te scoren. “Dat programma komt voorlopig niet terug op Comedy Central.”

Famke Louise © Comedy Central

Het was in 2016 zeer veelbesproken: de Nederlandse versie van de bekende Amerikaanse tv-show The Roast. De mensen van Comedy Central hadden niemand minder dan Gordon gestrikt voor het programma en dat was met 464 duizend kijkers een groot succes. Een jaar later keken er naar hoofdgast Giel Beelen zelfs 603 duizend mensen.

Famke in afgrond

De derde editie met Johnny de Mol scoorde ook nog prima (514 duizend), net als die met Ali B een jaar later (427 duizend), maar in 2021 ging het finaal mis toen de sympathieke maar bloedsaaie Hans Klok werd uitgenodigd. Er keken nog maar 236 duizend mensen. En Famke Louise maakte het vorig jaar niet goed met slechts 232 duizend kijkers.

En nu? Nu blijkt het programma te zijn afgevoerd naar het tv-kerkhof. “Dat programma komt voorlopig niet terug op Comedy Central”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update. “Vorig jaar in januari was de laatste aflevering te zien met Famke Louise en die scoorde slechts 232 duizend kijkers.”

Geen BN’ers meer

De hoogtijdagen van The Roast liggen al ver achter ons, aldus Tina. “We kennen het programma natuurlijk vooral van die afleveringen met Giel Beelen, Gordon en Johnny de Mol. Die van Giel Beelen scoorde overigens het allerhoogst, namelijk rond de 600 duizend kijkers, maar voorlopig komt dit programma dus niet terug.”

Waarom niet? “Ik denk eerlijk gezegd dat dat komt omdat ze helemaal geen BN’ers meer kunnen vinden die daar aan mee willen doen, die er zin in hebben om zich te laten roasten. Ook zo’n panel is natuurlijk eigenlijk, ja, het valt te bezien of je dat als BN’er moet willen, omdat je natuurlijk dan best wel ook zelf geroast wordt.”

Speculatie

BN’ers die anderen afkraken, kunnen zelf natuurlijk ook op drek – lees: juice – rekenen. “Heel veel BN’ers hebben daar misschien in deze tijd niet meer zoveel zin in en ik denk ook dat Comedy Central misschien in deze tijd kiest voor wat positievere programma’s in plaats van afkraken. Maar goed, dat is speculatie hoor.”

“Maar in ieder geval: voorlopig komt dat programma niet terug. Ik denk dat het ook nog wel heel lang zal gaan duren voordat we dat weer terugzien op televisie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Logisch dat The Roast met het uitnodigen van Famke Louise zijn doodvonnis tekende?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen