Gerard Spong boos op Volkskrant om ‘opblazen’ Sidney Smeets-affaire

Gerard Spong vindt dat de Volkskrant de rel rondom Sidney Smeets wel heel erg heeft opgeblazen. “Ik vond de paginagrote foto’s van hem in de krant niet nodig”, zegt de topadvocaat.

Sidney Smeets en Gerard Spong © NPO, RTL

Sidney Smeets trad in april terug als Kamerlid van D66 vanwege zijn ongepaste contacten met erg jonge jongens. Terugkeren naar advocatenkantoor Spong, waar hij per 1 mei uit dienst trad, was geen optie en daarom gaat hij nu zelfstandig verder. “Dat was een pijnlijke affaire”, reageert Gerard Spong in de Volkskrant.

Sensatiejournalistiek

Gerard vindt dat de berichtgeving wel heel fel was. “Ik vind het erg vervelend voor hemzelf, want hij had zich ontzettend verheugd op dat Kamerlidmaatschap. Ik vond de paginagrote foto’s van hem in de krant ook niet nodig. Uw krant heeft zich daaraan ook schuldig gemaakt.”

Het was sensatiejournalistiek, vindt Gerard. “Je had kunnen volstaan met een wat serener berichtgeving. Maar ja, het ging om een Tweede Kamerlid en dan lijken ineens alle wetten van de ethiek weg te vallen. Dat is een buitengewoon betreurenswaardige bijkomstigheid van wat er is gebeurd.”

Reputatie

Het is voor Gerard ook vervelend dat zijn advocatenkantoor werd genoemd in dit verband. “Het deed afbreuk aan de reputatie van mijn kantoor. En als ik voor iets ál die jaren hard heb gewerkt, is het wel de reputatie van dit kantoor. Dus ik kan het moeilijk hebben dat dat in gevaar wordt gebracht, of aangetast wordt.”

Volgens zijn secretaresse was Gerard niet verbaasd over het grensoverschrijdende gedrag van Sidney richting jonge jongens. “Het enige wat ik er nog over zeggen wil, is dat ik wel wist dat hij niet van het antiquariaat was.”

Volkskrant

Het Volkskrant-interview met Gerard Spong kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen