Matthijs van Nieuwkerk ziet spanning oplopen: ‘Van voetstuk af?’

Matthijs van Nieuwkerk ziet de publicatie van het geruchtmakende Volkskrant-artikel waarin hij verbaal onthoofd wordt naderen: over twee nachtjes is het zo ver. “Valt hij van zijn voetstuk af?”

Matthijs van Nieuwkerk en Martha Riemsma © SBS 6

De Aran Bade’s en Evert Santegoedsen van deze wereld slapen in de nacht van vrijdag op zaterdag op hun deurmat. In alle vroegte zal dan namelijk éindelijk de Volkskrant op de mat ploffen met daarin het geruchtmakende artikel over Matthijs van Nieuwkerk. Zelf heeft de presentator het stuk al gelezen.

Kleine Matthijs

Voor de rest van het land is nog altijd volstrekt onduidelijk wat de krant over Matthijs te melden heeft. Columnist Jan Dijkgraaf verwacht er na al die maanden research in elk geval heel veel van. Hij zou het een gotspe vinden als de krant alleen maar oude koeien uit de sloot gaat halen.

Jan somt in zijn Briefje van Jan op welke schandalen rondom Matthijs allang geen nieuws meer zijn, bijvoorbeeld: “Komt de Volkskrant met de primeur dat jij de kleine Matthijs maar al te graag in medewerksters en vrouwelijke gasten van De Wereld Draait Door stopte? Weten we toch al?”

Kinderbloed

Er is bijna niets meer over Matthijs te melden wat niet al op straat ligt, denkt Jan. “Het gekke is: we weten eigenlijk alle dirt over jou al”, schrijft hij. “Maar misschien schiet mijn fantasie gewoon tekort, Matthijs. Misschien drink je wel kinderbloed bij je ontbijt. Misschien ben je in transitie. Misschien was je al die jaren éigenlijk een hologram.”

Het zal Jan benieuwen. “Ik ben nu echt rázend nieuwsgierig! Maar ik beloof de hoofdredactie van de Volkskrant één ding. Als ze na vijf maanden ‘onderzoeksjournalistiek’ alleen maar komen met het verhaal dat je al die jaren een rondn**kende arrogante klootzak met (meerdere) foute vrienden was, zeg ik meteen mijn abonnement op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de carrière van Matthijs van Nieuwkerk na zaterdag voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen