Arjen Lubach blijft pittige grappen maken over overlijden Elizabeth

Arjen Lubach blijft ondanks alle kritiek gewoon pittige grappen maken over het overlijden van koningin Elizabeth. De presentator grijpt haar dood aan om zijn hekel aan de monarchie te etaleren.

Koningin Elizabeth en Arjen Lubach © NPO

Het schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat dat Arjen Lubach in zijn tv-show al de hele week grappen maakt over het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. Met name het nepfilmpje van Elizabeth die in haar kist ligt valt enorm slecht. “Het kistfilmpje van Queen Elizabeth vind ik toch net een stapje te ver”, klinkt het dan.

Naar de knoppen

Arjen lacht om de kritiek. Hij heeft gisteren voor de derde keer deze week grappen gemaakt over het overlijden van Elizabeth: “Wat een dag… Er is heel veel gebeurd: Dick Benschop is weg bij Schiphol, Roger Federer stopt met tennis, maar we beginnen met een andere carrière die naar de knoppen is: Queen Elizabeth.”

Er volgt oh-geroep vanuit het publiek. “Sinds gisteren…”, vervolgt Arjen zijn verhaal. Dan kan hij de lach om zijn eigen grap niet meer inhouden: “Ja!” Vervolgens: “Sinds gisteren staat haar kist weer ergens anders ofzo, ik weet niet wat ze doen, en mensen staan er werkelijk voor in de rij.”

Dichte kist

Het was niet de enige grap van Arjen over het overlijden van de koningin. “De kist van Elizabeth is dicht zoals je ziet. Dat is toch het verstandigst, want als je hem openmaakt moet je hem binnen twee dagen opeten, anders kun je hem weggooien.”

En wat vindt hij van de beveiliger die is flauwgevallen naast de kist van Elizabeth? “Dat is toch wel heel leuk!”

Kijkers reageren kritisch op sociale media. “Lubach wordt met de dag triester. Zijn niveau trekt net zo snel weg als zijn haargrens”, sneert Ellen.

Wat vindt Angela?

Wat vindt Angela de Jong ervan? Zij zegt in de AD Mediapodcast over de kistgrap: “Ja, je kan erover twisten of het smaakvol is of te hard of te scherp. Ik vond dat Lubach dit wel even een keertje mocht doen, toch?”

Collega Dennis Jansen: “Ik vond het echt schitterend.”

Presentator Manuel Venderbos: “Ik vond het ook fantastisch, maar gaat dit een grens over?”

Mediajournalist Marcus den Blanken: “Nee, dit is satire en satire gaat geen grens over. Als je dat niet begrijpt, dan moet je niet naar een satirisch programma gaan kijken.”

Angela: “Het kan voor sommige mensen de grens over gaan en laat hen dat dan roepen. Als hij zich daar maar niet door laat tegenhouden.”

Fragment

De nieuwste Elizabeth-grappen van Arjen:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen