Hélène Hendriks krijgt flinke tik op vingers: ‘Waar is je geweten?’

Hélène Hendriks had gisteren een buitengewoon kwetsbare gast aan haar talkshowtafel zitten in HLF8, namelijk de zus van de vermoorde Gino (9). Ze zat trillend en huilend aan tafel.

Hélène Hendriks © HLF8

Angela de Jong zat voor de buis en kreeg er een buitengewoon ongemakkelijk gevoel bij. Ze wijst erop dat Kelly, de zus van het vermoorde 9-jarige jongetje Gino, slechts uren voor de uitzending voor het eerst de moordenaar van haar broertje had gezien. Hun moeder moest vanwege hoogopgelopen emoties uit de rechtszaal worden verwijderd.

Trillend en huilend

Ook Kelly was zwaar geëmotioneerd, maar toch zat ze ’s avonds aan de talkshowtafel van HLF8 om onderworpen te worden aan een emo-interview door Hélène Hendriks. Ze zat trillend en huilend in de studio.

Ongepast, vindt Angela het. “Helemaal toen een overijverige Hart van Nederland-verslaggever tegenover haar de gruwelijke verdenkingen tegen Donny M. nauwgezet begon op te sommen”, schrijft ze in haar AD-column.

‘Dit kan niet’

Angela vindt dat Hélène en HLF8 hiervan af hadden moeten zien, ondanks dat ze op papier een mooie nieuwsgast hadden gestrikt. “Was er nou niemand bij HLF8 die dacht: dit moeten we niet doen?”

Het mag voor een talkshow dan wel ‘een droomgast’ zijn ‘met emoties uit de eerste hand, waarmee ze alle concurrenten in één klap aftroefden’, zegt Angela, maar: “Kun je verwachten dat mensen die in zo’n toestand verkeren beseffen waar ze ‘ja’ tegen zeggen?”

Kwetsbare gasten

Hélène had haar veto moeten uitspreken, vindt Angela. “Moet je dit de kijker aandoen? Dan komt het aan op het geweten van programmamakers om kwetsbare gasten tegen zichzelf in bescherming te nemen.”

En dat is, in elk geval bij Hélène en haar collega’s, ‘niet altijd even goed ontwikkeld’, meent Angela.

AD-column

De column van Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Hélène Hendriks deze geëmotioneerde nabestaande met rust moeten laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen