Arjen Lubach onder vuur na ‘walgelijk’ filmpje koningin Elizabeth

Arjen Lubach krijgt flink wat kritiek op zijn aanhoudende stroom aan grappen over de overleden Britse koningin Elizabeth. Gisteren liet hij een simulatie zien van Elizabeth die in haar kist ligt.

Arjen Lubach © VPRO

NPO-ster Arjen Lubach grijpt zelfs het overlijden van de Britse koningin Elizabeth aan om duidelijk te maken dat hij een echte republikein is. Vorige week, op de dag van haar overlijden, grapte hij in zijn show: “We beginnen met verdrietig nieuws. We hebben geen gast vanavond, want aan het begin van de avond hoorden we helaas dat ze is overleden.”

Lugubere grap

Arjen ging in De Avondshow van gisterenavond nog een stapje verder. Daarin klaagde hij over de hoeveelheid media-aandacht voor het overlijden van de koningin. “In Groot-Brittannië gaat het al helemaal over niks anders. Het is daar echt hysterisch”, aldus de presentator.

Dan laat hij een simulatie zien van koningin Elizabeth die gefilmd wordt terwijl ze in haar kist ligt. “Ik zat een beetje te zappen en er is daar zelfs een kanaal, BBC Extra Plus, met een live verslag van binnenuit.”

‘Dit is ziek!’

BBC Extra Plus én dat verslag ‘van binnenuit’ de kist zijn natuurlijk verzinsels van Arjen. “Wow! Die Britten zijn gewoon helemaal gek man!”, grapt hij.

Dan: “Nee, oké, dit was heel ziek, maar ze had dit waarschijnlijk zelf heel mooi gevonden, want ze had ‘heel veel humor’.”

Als even later de Britse ster James Morrison aanschuift aan zijn desk, vraagt Arjen: “Hebben we je gekwetst met die video?”

Hij daarop: “Een beetje.”

Onsmakelijk

Veel kijkers vinden het onsmakelijk van Arjen. “Ik heb Arjen Lubach en z’n programma hoog zitten, maar het kistfilmpje van Queen Elizabeth vond ik toch net een stapje te ver”, twittert kijker Peter.

Ene FRVDG: “Volgens mij heeft die Lubach de plank een beetje misgeslagen met zijn ‘sketch’ van een camera in de kist van Queen Elizabeth.”

Kijker Laurens reageert op YouTube: “Ik reageer zelden op een video maar ik vind de zogenaamde livebeelden van de queen uitzenden echt een ongemakkelijk grap. Zelfs voor een persoon als Lubach die tegen de monarchie is.”

Sommige mensen denken dat de kistbeelden écht zijn, omdat Arjen niet duidelijk vermeldt dat het een simulatie betreft. “Zat er echt een camera in die kist? 😱”

Fragment

De grap van Arjen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de grappen van Arjen Lubach over koningin Elizabeth onsmakelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen