Gordon vorige week bijna overleden: ‘Ik ben nu weer aan het spuiten’

Een flinke tegenvaller voor Gordon. De zanger is vorige week bijna overleden aan de gevolgen van diabetes. “Ik ben gestopt met insuline spuiten en heb dat bijna moeten bekopen met de dood.”

Gordon © NPO

Al maandenlang neemt Gordon zijn volgers mee in zijn succesvolle strijd tegen de kilo’s. Hij is ontzettend veel gewicht verloren, maar heeft tijdens dat proces ietwat overmoedig besloten om te stoppen met de medicatie voor zijn diabetes. En dat is hem bijna fataal geworden, laat hij weten in een bericht op Instagram.

Bijna overleden

Gordon heeft een lastige maand achter de rug. “Afgelopen maand was een moeilijke: rugblessure en een enorme terugval qua diabetes… Lekker naïef om te denken: als je zoveel afvalt, dan is je diabetes weg. Niet dus. Heel dom gestopt met insuline spuiten (op eigen initiatief) en het bijna moeten bekopen met de dood vorige week.”

Het is een flinke tegenvaller voor Gordon en zijn gezondheid. “Enorm geschrokken en dus gelijk weer in een strak schema met spuiten en eten. Wat dus betekent dat je weer aankomt door de insuline en dat is frustrerend.”

Carnivoordieet

De afgelopen periode heeft Gordon een streng carnivoordieet gevolgd, waarbij hij zelfs ontbeet met vlees. “Het carnivoordieet heeft enorm geholpen, maar is te eenzijdig om lang vol te houden. Ik combineer het nu gewoon met wat groente en fruit. Ik eet zo min mogelijk koolhydraten, maar ik heb ze ook nodig om m’n bloedsuiker te stabiliseren.”

Gordon leert er mee te leven. “Ingewikkeld allemaal, maar dat is diabetes: een sluipmoordenaar. Ik wil nog een tijdje mee en met deze levensstijl en dit voedingspatroon ga ik dat redden.”

Thailand

Op dit moment bevindt Gordon zich niet in Dubai, maar in het luxeresort Chiva-Som in het Thaise Hua Hin. “Voel me echt super goed en hier in Thailand zijn het de laatste (ki)loodjes ook al ben ik echt tevreden met mijn resultaat nu.”

“Het beetje buik zal ik blijven houden, maar is oké en aanstaande zaterdag probeer ik de -25 kilo aan te tikken! Ik ga morgen vragen beantwoorden op mn Insta, dus hou die in de gaten! Sa wadi ka!!”

Instagram

De Instagram-post van Gordon:

Tweet

Een tweet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar kijkt u liever naar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen