René Mioch kotst op types als Yvonne Coldeweijer: ‘Walgelijk!’

René Mioch, de filmkenner van Shownieuws, walgt van juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer. Hij vindt dat er weinig dingen walgelijker zijn in de wereld dan dat. “Het is vreselijk.”

Yvonne Coldeweijer en René Mioch © YouTube, RTL

De opkomst van juicekanalen is volgens René Mioch afschuwelijk. Hij vindt het doodzonde dat de showbizzwereld nu te maken heeft met de onthullingen van Yvonne Coldeweijer en haar juicecollega’s. Zelf is hij naar eigen zeggen meer van het bejubelen van sterren, dus de werkwijze van de Yvonne-achtigen staat heel ver van hem af.

Walgelijk

René vindt het erg jammer. “Ik heb altijd gedacht dat er niks walgelijkers te bedenken was dan de hardcore gossipbladen zoals je die in Engeland en Amerika hebt, maar de juicekanalen weten dat elke week te overtreffen. Hoe mensen aan de schandpaal worden genageld voordat er überhaupt maar iets is bewezen…”, zegt hij in Nieuwe Revu.

Hij vervolgt: “Het zal misschien voor 40 procent waar zijn, maar worden voor 100 procent opgehangen. Ik vind dat echt vreselijk. En ik ben ook bang voor wat het betekent voor de echte journalisten, want steeds meer sterren willen geen interviews meer geven. George Clooney is een paar jaar geleden al opgehouden met het geven van interviews.”

Bejubelen

Je moet die sterren juist bejubelen, vindt René. “Als George Clooney in het Amstel Hotel logeert, de tv aanzet en er komt een item voorbij wat ik over hem heb gemaakt, dan moet hij bij wijze van spreken denken: ik ben trots op mijn eigen carrière.”

Van gossip houdt hij zich héél ver. “Ik heb eigenlijk maar één echte regel en dat is iets wat ik altijd heb gezegd: ik doe geen gossip. Ik sta mensen niet op het vliegveld of bij hun huis op te wachten en ik zal ook nooit proberen om ze uitspraken te ontfutselen waar ze zelf niet achterstaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

René Mioch wil graag sterren bejubelen; Yvonne Coldeweijer benadert ze kritisch. Welke methode ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen